Aura-gyógyítás

Aura-gyógyítás

Definíció
Az aura (latinul kisugárzás, fuvallat) azt a mágneses energiát jelöli, amely az embert egy láthatatlan védőburokként körülveszi. Az aura-gyógyítás az aurá-ra hatás, annak gyógyítása energiaátvitel útján.

Eredet
A XVIII. század közepén telepatikus képességekkel rendelkező emberek (jósok, látnokok és szellemlátók) elkezdtek az embert körülvevő mágneses erővel foglalkozni, majd a XIX. században a teozófia (az „isteni igazság, bölcsesség” megismerésére törekvő szemlélet) az aurát alkotó energiamezők létezését kezdte hirdetni.

Az energiamező csak a képzett aura-gyógyítók számára látható, és a szivárvány színeiben jelenik meg. Az aura láthatóvá tételéhez ma elsősorban a Kirlian fototechnikát alkalmazzák. Az eltérések testi vagy lelki megbetegedésekre utalnak. Az „aura hibák” elnevezésű terápia mindenekelőtt az energiaátvitelen alapul. Az aura-gyógyító a kezeit néhány centiméterrel a „csakrák” (szanszkritül örvény jelent), az ún. energiabemeneti helyek/energiaközpontok fölé helyezi, és így hagyja beáramlani a kozmikus energiát az aurába. Egyes esetekben az aura „masszírozására,” illetve mágnesekkel vagy kristályokkal történő kezelésére is sor kerül. Egyes finomabb gyógymódok, mint például a Bach virágterápia is hatással lehetnek az aurá-ra. Az aura-gyógyítás hívei szerint az ún. „fényoszlop-vizualizálások” védelmet nyújtanak a külső rossz befolyásokkal és betegségekkel szemben. Ha az aura nem ép, az minden esetben valamilyen betegségre utal.