Tao meridián-masszázs

Tao meridián-masszázs

A tao meridián-masszázs a keleti masszázseljárások közé sorolható, annak minden előnyét megtartva ugyanakkor a nyugati ember igényeihez alkalmazkodik. Számos nyugati betegség közvetlen vagy közvetett kiváltója a helytelen táplálkozás és a stressz, amelynek orvoslásában a keleti gyógymódok, így a masszázs is segít.

A nyugati embernek szüksége van tehát a keleti masszázsra, miközben azok zömmel nem annyira relaxáló, mint inkább felélénkítő jellegűek. Rövidek, gyorsak, de hatásosak, mint például a tuina, a kínai orvosi masszázs, vagy behatóbb, erőteljes, mint a thai masszázs. Mindkettő nagyon hasznos, de az itt élő emberekben felhalmozódott stresszt nem tudja igazán kezelni. A nyugaton élőknek relaxációra, elmélyülésre, megnyugvásra, ellazulásra is szükségük van. A tao meridián-masszázs mindkettőt megadja: mélyen relaxál, és a hagyományos kínai orvoslás bölcsességeire épül. Nyugodt, lassú mozdulatai igen relaxáló hatásúak. Sokan elalszanak közben. A masszőr elmélyülten dolgozhat felesleges fájdalom és stressz okozása nélkül. Az eredmény: mélyről jövő, igazi változás a fizikai, lelki, szellemi állapotban.

A tao masszázs holisztikus szemléletű, teljes testmasszázs, amelynek során a masszőr energiái kommunikálnak a páciens testi energiáival. Úgy hat tehát, mint az akupunktúra, de finomabb behatásokkal manipulál. Az akupresszúrától pedig abban különbözik, hogy a teljes testet érinti a kezelés. Ugyanakkor mindenféle csavargatás, ütögetés és erőteljes behatások nélkül a test és lélek legmélyebb rétegeire is hat. Nem pontmasszázs, hanem meridián masszázs. Ebben egy kicsit a shiatsu masszázsra hasonlít, ám míg ott teljesen felöltözve történik a körülbelül 45 perces kezelés, addig ennél a masszázsnál a nyugati masszázsokhoz hasonlóan fürdőruhát visel a masszázsban részesülő.

A tao meridián-masszázs kiváló stresszoldó hatású, ugyanakkor segít az alvászavaron, fokozza az izmok teljesítőképességét, javítja a bőr állapotát, és enyhíti a krónikus fájdalmakat.

A masszázs körülbelül másfél órás időtartamú. A megfelelő energiaáramlás fenntartása érdekében célszerű a heti 1 masszázs, de súlyosabb esetekben 2-3 kezelésre is szükség lehet. Ha a relaxáció és kényeztetés a cél, akkor viszont a havi 1 alkalom is megfelelő, és komoly akut betegségeket előzhet meg (szívroham, agyvérzés, stroke stb.).