Szinkronmasszázs

Szinkronmasszázs

Ayurvédikus masszázs, amelyet egyszerre két terapeuta végez szimmetrikus, táncszerű mozgás kíséretében. Több fajtáját kínálják a wellness-szolgáltatások keretében.

Samvahana – gőzfürdővel kísért olajos szinkronmasszás: két terapeuta egymással szinkronban lévő táncos kézmozdulatokkal gyógynövényes olajokkal keni be a testet mélymasszázst alkalmazva. Ezek olyan egyedi mozdulatok, amelyek fokozzák a vérkeringést és a testben lévő energiaáramlást. Az abhyanga-ként is ismert masszázs kedvezően hat az immunrendszerre és az idegrendszerre is. Fiatalítja a bőrt, és a bőr alatti szövetet, stresszoldó és frissítő hatású. Ezt a kezelést izzasztófürdő (sveda) követi, amelynek során a testet gyógynövényes gőz borítja be.

Udwarthana – gyógynövényes péppel végzett masszázs: két terapeuta szinkronmozdulatokkal egy tripala nevű, gyógynövénytartalmú péppel keni be, és masszírozza a testet. A bőr és az abban található szőrtüszők ismétlődő simításával a zsíros lerakódások kioldhatók. A pépnek a testhez dörzsölésével keletkező súrlódás hőt generál, ami fokozza a vérkeringést, és bőrradírozó hatású. A masszázs révén csökken a szervezet koleszterinszintje, apadnak a zsírszövetek, javíthatók a bőrproblémák, és a kezelés izomformáló és méregtelenítő hatású is egyben.