Biorezonancia

Biorezonancia

Definíció
A biorezonancia a biofizikai orvoslás egy módszere, elektromágneses rezgések alkalmazásával járó alternatív gyógymód. Olyan eljárás, amely a sejtekkel elektromágneses jelek segítségével kommunikál.

Az elmélet kifejlesztése a ’70-es évekre tehető, és Franz Morell orvos illetve Erich Rasche elektrotechnikus nevéhez fűződik.

A biorezonanciának két ága van. Az egyik esetében a beteg rezgéseit bemérik, és ezzel mód nyílik a diagnosztikára és a személyre szabott terápiára is. A biorezonancia másik iránya a bárki által könnyen használható, kifejezetten otthoni alkalmazásra fejlesztett készülékek. Ezek diagnosztikai célokra nem alkalmasak, de különböző terápiákra annál inkább, különösen a megelőzési szakaszban.

A diagnosztikai céllal alkalmazott biorezonancia berendezés segítségével a betegséget okozó rezgést bemérik, specifikusan módosítják (egészségessé hangolják), és visszavezetik a testhez. Két elektródán keresztül, melyet a beteg a kezében tart, találja meg a berendezés azokat a rezgéseket, amelyek a gyógyulási folyamatot megindítják és a szervi elváltozásokat, funkciózavarokat vagy lelki és pszichoszomatikus zavarokat megszüntetik. Ilyen kezelést megelőzési céllal is lehet folytatni. Továbbfejlesztett berendezések (Multicom) a homeopátiás gyógyszerek rezgéseit is képesek a kézi elektródákon keresztül a testbe vezetni. Drágakövek, fémek és színkártyák rezgéseinek „átvitele” ugyanilyen módon történik.