Könyvek

Könyvek

Magyarországról és ezen belül Budapestről is számos remek könyvet adtak ki idegen nyelven. A szokásos útikönyvek mellett sok híres magyar alkotó írásait is megtalálhatjuk, főleg angolra és németre lefordítva.

Érdemes a budapesti Múzeum körút környékén kezdeni a könyvvásárlást. A múzeummal szembeni oldalon, a Múzeum krt. 13-15 alatt található a Központi Antikvárium, ahol magyar és idegen nyelvű könyvek (nem egy esetben könyvritkaságok) között válogathatunk.

Az Astorián túl, a Károly körút és a Dob utca sarkán van az Alexandra Könyvesház, mely Budapest legnagyobb és legújabb könyváruház-láncának tagja. Második emeletén kényelmes kávézó és olvasóterem működik, az antikvár részleg főleg magyar nyelvű olvasnivalót kínál. Az idegen nyelvű osztályon viszont a legeslegújabb, főleg angol nyelvű irodalom kapható.

Igazi kincsesbányának bizonyulhat a Red Bus antikvárium (a Gerlóczy és a Semmelweis utca sarkán), mely szinte kizárólag angol nyelvű használt könyveket forgalmaz, meglepően olcsó áron.
 
Ajánlott angol nyelvű könyvek

  • Török András: Budapest - a critical guide (Útikönyv Budapestre látogatóknak, egy helyi lakos szemszögéből)
  • Lugosi-Lugo László - Jewish Budapest (Régi és új fotók a zsidó Budapestről)
  • Örkény István - Egyperces novellák (Több generáció kultikus könyve, rövid, sokkoló írásokkal)
  • Molnár Ferenc - A Pál utcai fiúk (Gyerekekről szóló, de nem feltétlenül cask gyerekeknek ajánlott könyv, Európa-szerte ismert)
  • Kertész Imre - Sorstalanság (Az irodalmi Nobel-díjas író regénye a Holokausztról)
  • Lőrinczi Zsuzsa - Budapest in detail (Nagyméretű, részletes fotók Budapestről)