Dunakanyar
LiveGuide

Dunakanyar

A Dunakanyar valódi időutazás a magyar történelembe!Felejthetetlen túra a "Kék Duna" mentén, Esztergomban, Visegrádon és Szentendrén.
Esztergom Magyarország fővárosa volt egykor, és ma is a katolikus egyház központja. A csoport meglátogatja Magyarország legnagyobb székesegyházát, mely híres bíborosok temetkezési helye is egyben, itt temették el Mindszenty Józsefet is. Átkelve a Dunán a szlovák oldalról is élvezhetik a kilátást a városra és a Bazilikára.

Visegrádon a tatárjárás után, a 13. században épült fel a vár a hegy tetején,ahonnan lenyűgöző a panoráma a Duna völgyére. Miután kigyönyörködte magát a csapat, elfogyaszthat egy finom ebédet is Visegrádon, ezt az ár nem tartalmazza.

Visszafelé megállunk Szentendrén. A kis barokk ékszerdoboz a Dunakanyar kapuja, a művészek és a festők városaként is emlegetik. Kiadós sétát teszünk a történelmi belvárosban, a barokk házak és templomok között kanyargó, hangulatos, macskaköves utcácskákon. Az idegenvezetést követően meglátogathatnak vendégeink néhány múzeumot is, például a híres Kovács Margit Kerámiamúzeumot, vagy a Szamos Marcipán Múzeumot. (a belépőket nem tartalmazza az ár)

Nyáron (május-szeptember) hajóval tér vissza a csoport Budapestre, a program a városközpontban, a kikötőben zárul.

A Szentendre és Budapest közötti hajóút májustól szeptemberig érhető el. Alacsony vízállás esetén és télen a csoport busszal utazik vissza Budapestre.

A túra időtartama: 8-9 óra

Választható nyelvek: angol, német, francia, spanyol, olasz (a túra magyar nyelven nem érhető el)

Indulási idők

Indulási időpontok
Április-Október hétfő kivételével naponta 9:00
November-Március csütörtök, szombat 9.00

Árak

Dunakanyar
Felnőtt17 000 HUF
Gyerek (12 év alatt)8 500 HUF
Az árak /fő értendőek.


Foglalás

Személyes adatok
Program részletei
Amennyiben több, mint 50 főre szeretne foglalni kérjük írjon a tours.mailbox@budapest.com címre.