Sport

Sport

Budapesten számos sportolási lehetőség adott. A legideálisabb helyszín erre a Margitsziget, amelyet a kora reggeli órákban szinte ellepnek az egészséges életmód hívei – még neves politikusokkal is találkozhatunk itt, amint róják köreiket a futósávban.

A magyarok mindig is szerettek sportolni; a nyári olimpiák történelmében összesen 460 érmet jegyeztek, melyből 158 arany. A legsikeresebb versenyszámok a vívás, az úszás, kajak-kenu, birkózás és atlétika.

A magyarok teljesítménye kiemelkedő a vízisportok terén; ennek egyik valószínű oka, hogy a Balaton és a Duna (főleg az előbbi) kiváló természetes edzőhelyszín a vízisportok számára.

Budapesten számos hangulatos, jól felszerelt helyen űzhetők a modern sportágak is, mint pl. a bowling, a biliárd, a darts, a gokart, a wakeboarding és a squash, valamint az extrém sportok.

Warning: Unknown: open(/opt/remi/php56/root/var/lib/php/session/sess_1juhbc01a4i8uf11a9d3gja323, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/opt/remi/php56/root/var/lib/php/session) in Unknown on line 0