Da Vinci Kiállítás

Program időpontja: 2019-03-08 - 2019-08-31

A „Leonardo da Vinci: Művész – Feltaláló – Zseni” című interaktív kiállítás 2019-ben, a reneszánsz mester halálának 500. évfordulóján érkezett Budapestre. Engedd, hogy Leonardo művészete magával ragadjon.

Világkörüli turnéja és többszázezer látogatója után március 8-án Nőnapon Magyarországra érkezett a XV. századi zseni több festményének reprodukciója, valamint közel 60 műszaki találmányának interaktív és kipróbálható makettje. A budapesti Élményüzem 1000m2-én levő kiállítás 2019. március 16-tól augusztus végéig tehát nem csak a Mona Lisa festőjeként mutatja be Leonardot, hanem egy saját idejét többszáz évvel megelőző, ezerarcú tudósként és legendaként.
Leonardot sokszor nevezik a reneszánsz ember őstípusának, akinek végtelen kíváncsisága felfedezéseinek erejével volt egyenlő. Nem egy szokásos kiállításról van szó: lehet fotózni és videózni a festmények és a találmányok között. Szuper kikapcsolódás és egyben ismeretanyag bővítés is a reneszánsz korról és Leonardo da Vinci munkásságáról minden korosztálynak.

Bővebben>>