III. FARE CINEMA – Képírók szakmája

Program helyszíne: 1088 Budapest, Bródy Sándor utca 8.
Program időpontja: 2020-06-15 - 2020-06-21

Olasz Filmszemle – Online kiadás

2020. június 15-21.


Júniu 15 és 21 között immár harmadik alkalommal jelentkezik a FARE CINEMA – Képírók szakmája, tematikus olasz filmszemle, amelynek célja az olasz filmművészet népszerűsítése

Az elmúlt két évben a program az olasz filmgyártás jeles képviselőit üdvözölhette Magyarországon, többek között itt járt Edoardo Falcone rendező, Paolo Ferrari operatőr, Pippo Mezzapesa rendező és Pasquale Catalano zeneszerző is.

A FARE CINEMA – Képírók szakmája idei teljes programja online formában lesz elérhető, a RAI és RaiPlay partnerségének köszönhetően. Az online tartalmakhoz angol, francia és spanyol nyelveken biztosítanak feliratot.

Ahogy a korábbi alkalmakkor, idén is a „mozi szakemberei” lesznek a Fare Cinema program középpontjában, céljuk, hogy reflektorfénybe kerüljenek azok a mesterségek, amelyek nyomán az olasz filmgyártás megelevenedik. Az ő bemutatásuk ebben, a filmgyártó szektor számára is kritikus helyzetben különösen fontos. A 2020-as kiadás Federico Fellini előtt tiszteleg, a rendező születésének 100. évfordulójaalkalmából, valamint a program egy részét Alberto Sordi-nak dedikálják, az ő születésének szintén 100. évfordulóját üljük idén. A 3. Fare Cinema – olasz filmszemle újdonsága lesz még, hogy első alkalommal ünneplik meg az Olasz Mozi Világnapját június 20-án.

A filmszemle programja>>

A program az olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium, az olasz Kulturáils Minisztérium, az ANICA (olasz Nemzeti Film- és Audiovizuális Média Társaság), az ICE (Olasz Külkereskedelmi Intézet) és a Luce Cinecittà Intézet együttműködésével valósul meg.