Cukrászdák, kávézók

Cukrászdák, kávézók

1912-ben még több mint 300 kávéház és cukrászda működött Budapesten. Ma már közel nincs ennyi, de maradt éppen elég: Budapest még mindig a hangulatos kávéházak városa.

A budapesti látnivalók közvetlen közelében számos patinás, régi kávéház működik, melyek közül sok az irodalmi élet központja volt az elmúlt 150 évben - némelyikük önmagában is nevezetességnek számít.

A hagyományos magyar konyhaművészet az édességek terén is jeleskedik: aki Budapestre látogat, annak kötelező program egy Dobos-torta vagy éppen egy somlói galuska jóízű elfogyasztása, hangulatos történelmi környezetben.

Az Operaházhoz közeli Művész kávéház az előadások előtt és után szinte mindig tele van, a finom süteményeket és kávékat a márványasztaloknál szolgálják fel.

A talán legismertebb budapesti kávéház a Vörösmarty téri Gerbeaud, ahol számos magyar házi sütemény-különlegességgel, így például szilvás lepénnyel várják a betérőket.

A legfinomabb sütemények mégis a várnegyedbéli Ruszwurm cukrászdában kóstolhatók meg, ahol 1827 óta folyamatosan szolgálják ki a magyaros édességekre áhítozókat.

Cukrászdák, kávézók