Erdészeti, Faipari és Földmérés-történeti Gyűjtemény

Erdészeti, Faipari és Földmérés-történeti Gyűjtemény

9400 Sopron, Templom u. 4.
muzeum@emk.nyme.hu

Az egykori Esterházy Palotában található múzeumban a XIX-XX. század fordulóján készült erdészeti szerszámok, asztalos eszközök, földmérő és térképészeti műszerek láthatók,  a látogató továbbá betekintést nyer az erdészet, faipar és földmérés történetébe.
 
A gazdag tárgyi anyag az erdőtörténettől a szakági oktatáson keresztül át a környezetvédelemig részletes és érdekfeszítő tájékoztatást nyújt a szakma iránt érdeklődőknek.

A gyűjtemény részét képezi több olyan érdekesség is, amely mindenki számára tartogat újdonságot. Több millió éves megkövesedett-kovásodott fák darabjai, 1556-os térkép, 1800-as évek végéről származó iratok, nagyméretű terepasztalok, 1870-ben készített rovargyűjtemény, fából készült XIX. századi háztartási és használati eszközök, gépmodellek, makettek és még számos más csodálni való.

Az egész évben látogatható állandó kiállítása mellett a szakgyűjtemény várja az érdeklődőket különböző, változatos témájú időszakos szakmai és művészeti tárlataira.

Az Esterházy család palotájának díszterme és a korabeli állapotokat tükröző belső udvar napjainkban különleges zenei koncertek, művészeti rendezvények otthona.

Előzetes egyeztetés alapján, változatos múzeumpedagógiai programokon való részvételre, illetve tárlatvezetés igénybevételére van lehetőség.