Aranysárkány vendéglő

Aranysárkány vendéglő

2000. Szentendre, Alkotmány utca 1/a

Az Aranysárkányt, Magyarország elsõ privát vendéglõjét
Máhr Attila alapította Szentendrén 1977-ben.

Az elnevezés a város szerb múltjára, a szerbek védõszentjére, Sárkányölõ Szent-Györgyre utal. A Fõ tértõl felfelé a szûk, menedékes, kis utcán, jobbra az elsõ ház,  megismerni a cégérrõl. A vendéglõ hangulata nyitás óta semmit nem változott.

A betérõ vendéget a ferde falú padlástérben kialakított, több mint 200 éves szõlõpréssel elválasztott látványkonyha fogadja.  A konyha ilyen elrendezése a vendéglõs ötlete volt, mivel õ azt vallja: az evés-ivás bizalmi dolog. Itt minden a vendég szeme láttára készül. Az étlap gerincét a hagyományokat követõ mai magyar konyha  és a ház specialitásainak ötvözete adja. Az év közbeni rendezvények szorosan kapcsolódnak ahhoz a 22 történelmi borvidékhez, amely a közel 50 féle borból álló borlap kínálatát adja.

A berendezés öreg darabjait a régiségekhez értõ szem válogatta.
A légkondicionált vendégtér 50 vendéget fogad be,  A vendéglõ alkalmas családi események, cég-rendezvények,  és egyéb programok megrendezésére is. Az Aranysárkány manapság ritka tradíciót példáz: az alapító Máhr Attila  már 1991 óta dolgozik együtt fiával, ifj. Máhr Attilával, akinek remélhetõleg követõje is akadt már, legifjabb Máhr Attila személyében.