320° Galéria

320° Galéria

8600 Siófok, Somogyi u. 53.
info@320fok.hu

Egy-egy város vagy régió belső mozgására, látogatottságára és vonzerejének növekedésére a kulturális célú beruházások jótékony hatást gyakorolnak. Urbanisztikai vizsgálatokkal igazolható, hogy egy régió teljes arculatát képes újraformálni egy megfelelő módon végiggondolt kulturális beruházás.
 
Bár a Balaton keleti és déli részének turisztikai adottságai és kulturális lehetőségei kifejezetten jónak mondható, kulturális ellátottsága ennek ellenére gyenge. A Balaton körül nem működik olyan kortárs multikulturális intézmény, amely a nagy turisztikai forgalmat lebonyolító városok számára megfelelő kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget nyújthat. A 320º projekt e hiányra megfelelő válaszként szolgálhat.
 
A siófoki volt kenyérgyári épület a hazai ipartörténet fontos időszakában épült, kulturális célú hasznosítása és környezetének rendezése jól illeszkedik mind a város urbanisztikai arculatának változásához, mind a nemzetközi trendekhez.
 
Az épület rekonstrukciójával flexibilisen alakítható, többfunkciós eseménytér és kiállítótér jön létre, mely tökéletes helyszín kiállítások, koncertek, fogadások, konferenciák tartására. Kiszolgáló egységei: digitális médiaközpont és könyvtár, valamint étterem, presszó, irodák és shop.