Diósgyőri vár

Diósgyőri vár

3534, Miskolc, Vár u. 24.

A királynék vára, a várak királynéja

Volna kedve a királynék „luxuslakosztályaiban” vendégeskedni? Megismerni egy olyan titokzatos helyet, ahová a királyok és királynék elmenekültek a birodalom gondjai elől?

A Diósgyőri vár a Bükk hegység ölelésében, alig 5 km távolságra Miskolc belvárosától, ma is megnyugtatja az ide érkező vándorokat, akik egy mesés természeti környezetben, szinte elrejtve találnak a királynék ékszerdobozára, a királynék várára.

Az évszázados falak tanúi voltak híres vadászatoknak, szerelmes suttogásoknak, de volt idő, amikor a Diósgyőri várra figyelt egész Európa. Lovagterme ugyanis a korabeli Közép-Európában az egyik legnagyobb ilyen rendeltetésű csarnok volt, mely a felújításnak köszönhetően visszanyerte régi pompáját. A vár másik fontos jellemzője, hogy az évszázadok során valódi szerelmi zálog is volt, melyet a királynék a házasságkötésük után kaptak ajándékba a királytól kellemes természeti adottságai és a kényelmes belső terek miatt.

Belépve a kapun udvarhölgyek, lovagok és a vár bolondja fogadja a látogatót, akinek olyan érzése lehet, mintha egy nyüzsgő királyi udvarba csöppenne. A legkisebbek Nagy Lajos király kincsének nyomába eredhetnek, a nagyobbak láthatnak fegyverbemutatót, íjászkodhatnak, a vár gyógynövény szakértője pedig ősi receptúrákkal ismertet meg, de akár bájitalt is keverhetnek a rejtélyes alkímia szobájában. Középkori Forgatag, Reneszánsz kavalkád, és titokzatos éjszakai programok is várják az érdeklődőket minden éven, de egy-egy hétvége is kalandokat ígér a királynék várában, így télen-nyáron izgalmas időtöltés az egész családnak.

Miskolc Pass turisztikai kártyával egyszeri alkalommal ingyenes a belépés!