Közlekedés

Közlekedés

Repülővel
Magyarországon Budapest Ferihegy mellett, 12 kisebb határátkelőhellyel is ellátott repülőtér található. Ezek magánrepülőgépek fogadására alkalmasak, így országon belül is lehet repülni, igaz árfekvése magasabb, mint a földi közlekedésé.

Autóval
Magyarországnak összesen több mint 30.000 km hosszú úthálózata van. A 8 legnagyobb út (többségében autópálya) közül 7 Budapestről indul.

Busszal
Magyarország nagyon jól kiépített belföldi buszhálózattal rendelkezik, mellyel az ország minden pontja elérhető. Budapesten három fontos buszpályaudvar található:
Erzsébet tér busz terminál - Nyugat-Magyarország irány
Népstadion busz terminál - Kelet-Magyarország irány
Árpád híd busz terminál - Dunakanyar irány
Volánbusz Rt. és menetrend

Vonattal
A vasúthálózat csomópontja Budapest. A három nagy vasúti pályaudvarról (déli, keleti, nyugati) az ország bármely részére eljuthatunk. A fővárosból Magyarország minden nagyobb városába indulnak intercity és expressz vonatok, melyek viszonylag gyors és kényelmes módját kínálják az utazásnak.
Elvira Online Menetrend

Hajóval

Duna:
Budapest - Dunakanyar menetrendszerű járat
Városnézések Budapesten
Magyar Hajózási Rt.

Balaton:
Menetrendszerű hajó és komp járatok, szórakoztató hajóutak
 Balatoni Hajózási Rt.

Városi közlekedés
A városok tömegközlekedése fejlett, buszok, trolik és néhány nagyvárosban (Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc) villamosok biztosítják a zavartalan közlekedést. Budapesten metró, földalatti és HÉV is rendelkezésre áll.
Budapesti tömegközlekedés