Benkó ZoltánSzabadidőközpont

Benkó ZoltánSzabadidőközpont

6000 Kecskemét, Olimpia u. 1/a.
06-76/418-910

A 174 hektárnyi füves-fás park helyén egykoron részben a nagy kiterjedésű Széktó terült el.
A Szabadidőközpont csodálatos természeti környezetet biztosíthat egy könnyed sétához, kocogáshoz vagy egy kellemes vasárnap délutánhoz, de emellett még számos kikapcsolódási lehetőséggel várja a látogatókat.
A város sport- és lakóterületeivel határos park 40 hektárnyi taván lehet horgászni, wakeboardozni.
A körülkerített zöldövezet három futópályával, emellett strandröplabda-, strandkézilabda-, strandfoci- és kosárlabdapályával; szabadtéri fitneszparkkal, játszótérrel, 3 bográcsozó hellyel és télen-nyáron üzemelő Hófánk pályával várja a kecskeméti és a turista közönséget.
A térség legmagasabb pontja a mesterséges kialakítású 49 méter magas, illetve 160 méter tengerszint feletti magasságú Vízmű-domb, amelynek tetejéről Kecskemét városa is megcsodálható.
A területet ültetett erdők övezik. A nyílt vízfelület vonuló, pihenő és táplálkozó helyet biztosít például a vöcsök- és a récefélék egyes fajai számára, de különösen fontos ivóhelye a közönséges denevérnek.

A nyílt partszakaszok rézsűjén helyenként löszös partokat találunk, amely költőhelye a partifecskének és a fokozottan védett gyurgyalagnak. Rendszeresen előfordul a billegető cankó is, a víz fölé hajló bokrokról pedig rendszeresen vadászik a jégmadár.