"A szecesszió gyöngyszeme" - látogatás a kecskeméti Városházán és Dísztermében

"A szecesszió gyöngyszeme" - látogatás a kecskeméti Városházán és Dísztermében

6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Kecskemét műemléki épülete, a Városháza, a XIX. sz. végén épült szecessziós stílusban, Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján. Az épület méltóságteljes egyszerűségével, majolikával díszített, változatos homlokzatával és csipkés, a felvidéki reneszánsz kastélyokra emlékeztető pártázatával meghatározó elemként illeszkedik a kecskeméti főtérbe. Első emeleti erkélyéről 1983 óta csendülnek fel a híres harangjáték hangjai.

Legszebb helyisége a Díszterem, amely többek között a városi Közgyűlésnek, esküvőknek, ünnepélyes fogadásoknak is helyszínéül szolgál. A terem berendezése korabeli, minden kézművesipari munkával készült. A falakat Székely Bertalan történelmi tárgyú seccoi díszítik. A Díszterem csoportok részére történő megtekintése 25-30 perces magyar nyelvű idegenvezetéssel megrendelhető a +36-76/ 512-263-as melléken a Városháza gondnokságán.

A Városházi fogadás, amely a magyar nyelvű idegenvezetésen kívül (a bemutatót a polgármester megbízottja tartja) egy kisüveg kecskeméti fütyülős barackpálinkát és kecskeméti képeslapot tartalmaz kizárólag előzetes bejelentkezés alapján igényelhető.