A hévízi gyógytó

A hévízi gyógytó

Hévíz legfőbb vonzereje kétségkívül az egyedülálló gyógytó, amelynek jótékony hatásai a felújított Tófürdőben élvezhetők, amelyet a közelmúltban újítottak fel.

A fürdő új parti épülete sok funkciót átvesz a tavi pavilonoktól. Benne élménymedencét, szaunablokkot, masszázsklinikát, többféle kezelőt, öltözőket, vendéglátó-ipari egységeket és egy konferenciatermet alakítottak ki.

A tó két épületének felújítása mellett korszerűsítették és kibővítették az új szolgáltatásokat támogató infrastruktúrát, és fejlesztették a már meglévő szolgáltatásokat is. Az új épületrész négycsillagos szállodai szintnek megfelelő szolgáltatást nyújt: a háromszintes fogadóépületben wellness részleg (szauna, gőzfürdő, jégfürdő, sóbarlang, medencék), modern vendéglátóterek és terápiás részleg (hidroterápia, masszázs, szépségszalon, iszapkezelők, mozgásterápia) várják az idelátogatókat. Szauna és korszerű masszázsszobák épültek a rekonstrukció részeként, továbbá bővült az öltözők és pihenőterek kapacitása is.

Egy új összekötő folyosó is épült, amely a tó felett található két épületrésszel biztosít közvetlen csatlakozást. Mindezeken felül 30 új különleges díszfával gazdagodott a gyógytavat övező park.

A megújulási folyamatot teszi 2011-re az „Új fedett fürdő és Terápiás centrum” elnevezésű beruházás megvalósítása teszi majd teljessé.

A gyógyfürdő a fejlesztéseknek köszönhetően megfiatalodik, és képes kielégíteni mind mai törzsvendégei, mind az egyre nagyobb számban idelátogató fiatal, családos és külföldi vendégek legkülönfélébb igényeit.

A téli fürdő korszerűsítése is fontos prioritás, amelynek során uszodát, a téli fürdőhöz csatlakozó, szabadtéri gyógymedencét építenek. Új terápiás centrumot hoznak létre új gyógyászati szolgáltató helyiségekkel és modern berendezésekkel. A fedett fürdőre plusz emeletet építenek, a vendégeket a munkálatok befejezése után új fogadóépület várja. A komplexumot energetikai és informatikai szempontból is rehabilitálják. A rekonstrukció a szolgáltatások komplexebbé tételén túl megduplázza a mostani téli kapacitást, egy időben akár 1200-1500 főt tudnak majd fogadni.