Zsinagóga

Zsinagóga

4024 Debrecen, Pásti utca 4.

A Debreceni Zsidó Hitközség ma is működő, élő hitközség. Nagy hangsúlyt fektetünk a hitélet fenntartására, ehhez megvannak a szükséges intézményeink: mikve, kóser konyha (húsos), Bét Din (Debreceni Zsidó Hitközség Rabbisság Anyakönyvi Hivatala). Minden nap van reggel-este minyen a Pásti utcai  Bét Hámidrásban, és minden ünnepet megtartunk, ősi törvényeink szerint. A mikve használati szándékukat kérjük legalább két nappal előre jelezzék.
A kóser húst helyben történő vágással biztosítjuk. Konyhánk a napi ebéd elkészítésén kívül egyedi igényeket is kielégít: hidegtálakat, süteményeket, csoportoknak hideg csomagokat, stb. Keddenként sólet-, csütörtökönként palacsinta-délután várja a vendégeket.  Ebédeket  – külföldi, mind belföldi – vendégeink részére előfoglalással biztosítunk. A foglalás minimális ideje 2 nap.
Idős, Holocaust túlélő tagjainkról a Nőegylettel karöltve, az Idősek Klubja gondoskodik. Fontosnak tartjuk a fiatalokkal való foglalkozást, a jövő nemzedékének nevelését, ifjúsági szervezetünk a Union of Jewish Students tagszervezete.
A hitközség épülete és a zsinagógák egyaránt a város szívében, az Aranybika Szállodától 2-3 percre helyezkednek el. A székházban egy szobás vendéglakás áll rendelkezésre (3 fő részére), illetve szállásfoglalásban segítünk.