Kerékpározás

Kerékpározás

8230 Balatonfüred

A Balatont teljes egészében körbe kerékpározhatjuk (210km), mely egy életre szóló élmény. Részben kerékpár úton, részben kerékpáros táblával jelölt kis forgalmú utakon haladhatunk.

Balatonfüredről Budapest irányába indulva költői szépségű falvakon áthaladva (Csopak, Alsóörs) Balatonalmádiba érünk, ahol jól kiépített kerékpárút vezet az almádi szőlőhegyen és Szentkirályszabadján keresztül Veszprémbe. Ez a túra a Veszprémi-fennsík nevezetes településeit érinti. A várost visszafele a régi kisvasút nyomvonalán hagyjuk el. Balatonalmádi határában a felsőörsi úton érhetjük el a római korban is használt utat.

Balatonfüredről Keszthely felé indulva hamar Tihanyhoz érünk. Bár sajnos a Tihanyi-félszigeten még nincs kerékpárút, mégis érdemes arról letérni, mert a félszigeten csodálatos természeti és építészeti látnivalók között egy kellemes rövid túrát tehetünk. Továbbhaladva utunkon megismerkedünk a Balaton-felvidéki Nemzeti Park különleges természeti látnivalóival, a Káli-medencével, valamint Badacsonnyal, Szigligettel és Keszthellyel. A tó környéke a nagyobb kihívásokat kedvelő turisták részére végtelen túralehetőséget biztosít.

Amennyiben nem hozza magával saját biciklijét bérelni Balatonfüreden több helyen is lehet.