Lóháton

Lóháton

A Balaton régió, Magyarország egyik legszebb, legváltozatosabb tájegységének felfedezése igazán lóháton jelent maradandó élményt!

Ritkán adódik lehetőség olyan közeli kapcsolatba kerülni a természettel, mint lovaglás során.
Kezdő lovasok a lovaglás alapjait futószáras oktatás keretében sajátíthatják el, amire szinte valamennyi lovasudvarban lehetőség nyílik.
A kalandra vágyók képzett vezetőkkel rövidebb, hosszabb túrák során megismerhetik a környék nevezetességeit, természeti kincseit. Festői környezetben gyönyörködve barangolhatnak a hegygerinceken, vagy vágtázhatnak a dús mezőkön, hűvös erdőkben.

Gyakorlott lovasok egy- illetve többnapos vadászlovagláson, tájékozódási versenyen, csillagtúrán vehetnek részt a Balaton hegyei között, természetes akadályokkal, gyorsasági szakaszokkal tarkítva.
Nem fog unatkozni a Balatonnál az sem, aki nem szeretne nyeregbe pattanni, inkább csak a lovak látványát élvezné. A bravúros lovas produkciókat bemutató magyar csikósok gondoskodnak a szórakozásáról.
Igazán hangulatos lovaskocsin bejárni a borospincéket, megkóstolni a zamatos borokat vagy balatoni panorámában gyönyörködve piknikezni a hegyoldalon.

A lovak szerelmesei számos rendezvényen kaphatnak betekintést a magyar lovas életbe: csikósbemutatók, történelmi hagyományörző napok, lovagi tornák, díjugrató-, díjlovagló-, fogathajtó versenyek színes programjai között válogathatnak.