Kalandparkok

Kalandparkok

Aki aktív kikapcsolódásra vágyik nem fog unatkozni a Balatonnál!

Balatonfűzfőn található a Serpa Kalandpark, ahol a kipróbálhatják a 9 méter magas mászótornyot, a drótkötél pályát, a kalandösvényt és az íjászpályát..
Elérhetőség: www.serpakalandpark.hu

Itt található a télen-nyáron üzemelő Balatoni Bob pálya is. A 20.000 m² alapterületen fekvő létesítmény legmagasabb pontjáról csodálatos panoráma nyílik a Balatonra. Tavasztól a pálya területén büfé működik, nyáron koktélbár és zenés szórakozóhely fogadja az idelátogató kedves vendégeket. Elérhetőség: www.balatonibob.hu

A Zánkaland kalandpályán természetes környezetben 10 hektáron több mint 100 akadály várja a „kalandorokat”. Járja be az erdőt kapaszkodva, hintázva, csúszkálva, akár csak Robin Hood a serwoodi rengetegben.
Elérhetőség: www.erdeikalandpalya.hu

Siófokon az extrém sportok kedvelői számára létesült a Full Extreme Sportpark, ahol kipróbálhatják a quadozást, a paintballozást és akár egy infraharcban is részt vehetnek.
Elérhetőség: www.paintball-siofok.hu

A vízi dodzsem kedvelőinek a Zamárdiban található Kalandparkot ajánljuk. 11 akadálypálya, csúszópálya és mászófal várja az adrenalin-függőket. Aki pedig már minden akadályt kipipált, az kemencében sült pizzával pótolhatja az elégetett kalóriákat.
Elérhetőség: www.zamardikalandpark.hu

Balatonfüreden, az Aranyhíd sétányon fekszik a Brázay-Kalandpart, mely az extrém kalandpálya, a szórakoztató játékok, valamint egy kellemes hangulatú strand egyedülálló egyvelege. Akinek a lába már földet ért, de az adrenalinszintje még az egekben, levezetésképpen kihívhatja barátait egy Ping-Pong, Csocsó vagy Billiárd-partyra is.
Elérhetőség: www.kalandpart-fured.hu

A Kalandszigeten a Balaton lenyűgöző látványa mellett mintegy 40 akadály várja a látogatókat. A vadregényes, kacsák által látogatott, dimbes-dombos, bozótos erdőben létrehozott mászófán, vagy félköríves lecsúszó pályán kihívást és kalandot, míg a fák tövében, Tihany természetvédelmi környezetében nyugalmat és pihenést is találnak kicsik és nagyok egyaránt.
Elérhetőség: www.kalandsziget-tihany.hu

A gyenesdiási Spiderland kalandpark a csillebérci, a zamárdi és a mecseki kalandpark mintájára közvetlenül a gyenesi Lidóstrand mellett épült fel.
 
Izgalmas Western-showban lehet részük azoknak, akik ellátogatnak a nemesvitai Westernparkba. Számos szabadidős program – lasszódobálás, íjászat, póni lovaglás, aranymosás, állatsimogatás – és még sok érdekesség várja a látogatókat.
Elérhetőség: www.westernpark.hu

Egyre népszerűbb a Balaton régióban is a Nordic Walking. Ez a sport speciális karbon alapanyagú botokkal gyaloglás, valamint nyújtó- és erősítő gyakorlatok összessége.

A golf szerelmeseinek Balatonudvari 18 lyukú versenypálya ad lehetőséget a gondtalan kikapcsolódásra, itt nem utolsó sorban csodálatos panoráma várja a látogatókat.
Elérhetőség: www.balatongolf.hu

Hőlégballonozásra Hévízen, Zalakaroson és Keszthelyen van lehetősége a látogatóknak.

Aki a lövészet terén szeretné képességeit kipróbálni, annak a BEFAG Keszthelyi Erdészeti Lövészklub Lőterén nyílik erre lehetősége. Futóvad- és koronglövő pályák várják az érdeklődőket.
Elérhetőség: 8315 Gyenesdiás, Lőtéri u. Tel: +36-30/976-9995