Aktív Balaton

Aktív Balaton

A Balaton régióban bátran válogathatunk az aktív pihenés módozataiból!
Mindenekelőtt ott van maga a Balaton – hatalmas víz, változatos lehetőségekkel. Közép-Európa legnagyobb édesvizű tava nemcsak fürdőzésre, hanem úszásra is csábítja az ideérkezőket. A rendkívül népszerű amatőr úszóversenyek mellett vitorlázni, windsurfözni bárhol, wake-board-ozni, kite-ozni vagy akár vízisízni pedig a Balaton több pontján is lehet. Köszönhetően a változatos programoknak és a kibővülő strandi infrastruktúrának, az évről évre egyre népszerűbb strandsportoknak mind több és több aktívan pihenő hódol.

A szárazföldön maradva sem lehet unatkozni: a tavat kiépített kerékpárúton lehet körbe biciklizni, aki pedig a túrabakancsát is használni kívánja, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park tanösvényeiből választhat: a túraútvonalak elvisznek minket a Balaton-felvidék idilli békét sugárzó kis falvaiba, a Nyugat-Balaton mesés panorámájú hegyteteire, vagy a Kis-Balaton vadregényes vidékére is.

A régió újonnan megnyitott kalandparkjai izgalmas kikapcsolódást ígérnek Zánkán, Zamárdiban, Gyenesdiáson, Tihanyban és Balatonfűzfőn. A golf szerelmeseinek Balatonudvari és Balatongyörök mesés panorámájú versenypályája ad lehetőséget a sportolásra. A levegőbe emelkedve is van kalandozásra lehetőség: Hévízen, Zalakaroson, Keszthelyen és Szentkirályszabadján is beszállhatunk egy-egy hőlégballon kosarába.

Természetesen a kevésbé mozgalmas sportokat kedvelők sem maradnak izgalmak nélkül: az egész tó alkalmas a horgászatra: partról, csónakból, vitorlásról egyaránt élmény kapásra várni, még ha a zsákmány néha el is marad, a táj, a környezet szépsége, a nyugalom mindenért kárpótol.

Több mint 150 sporthelyszínnel elindult a Balaton Közösségi Sportoldala is magyar és angol nyelven, ami a Balaton településeinek ingyenesen használható, közösségi sportparkjairól és sportpáyáiról ad információt.