Balaton

Balaton

Aki egyszer a Balatonnál járt, a szerelmese lesz… Neves költők és festők, híres utazók vallották ezt magukról, a XIX. század eleje óta a szépprózában, az újságok lapjain gyakran bukkant fel a tó iránti elragadtatott érzelmi megnyilvánulás. Aki meg szeretné érteni és érezni a Balaton szerelmeseinek ragaszkodását, el kell, hogy látogasson a tóhoz!

Mindenki másért szereti a Balatont: ezer program, ezer titkot rejtő, ezerarcú táj: rabul ejti az embert – itt élőt és ide vágyó, kíváncsi turistát egyaránt. A nyári szabadság, az egymást érő fesztiválok épp úgy a Balatont jelentik, mint a természet csodálatos békéje, vagy a Balaton-felvidéki tanúhegyek felejthetetlen panorámája.

Emlékezetes kiállítások, nyári színházi bemutatók, megannyi műemlék, kastélyok édesgetik a Balatonhoz a látogatókat: a szigligeti, nagyvázsonyi vár romjai, a somogyvári történelmi emlékhely, épített örökségeink a történelmi múltba repítik az arra járót. Egyházi emlékeink, mint a Tihanyi Bencés Apátság, múzeumaink, mint a keszthelyi Festetics kastély, a siófoki Kálmán Imre Múzeum vagy az edericsi Afrika-múzeum akár hűvösebb időben is tartalmas időtöltést kínálnak.

Minden percet ki lehet és ajánlott is kihasználni a „magyar tenger” és környéke megannyi csodájának felfedezése közben.

Ezer program, ezer titkot rejtő, ezerarcú táj…
Önt is várja a Balaton!Kiemelt városok

Balatonfüred | Hévíz | Keszthely | Siófok | Tihany