Hatezren vettek részt a 11. fenntarthatósági napon
2018. okt. 02.

Több, mint hatezer érdeklődő látogatott ki idén a Magyar Telekom szervezésében megrendezett 11. Fenntarthatósági Napra, szombaton, az Akvárium Klubhoz.
A fesztiválkonferencia idén az elevenség témakörét dolgozta fel, környezeti, társadalmi, gazdasági aspektusból, valamint az egyén szempontjából .

A fesztiválkonferencia nyitó előadásában S. Takács András, az On The Spot tagja a huncut és korlátokat nem ismerő gyermeki elevenség nyomába eredt. Miért van ott Ferenc pápa, a Dalai Láma, vagy éppen Vásáry Tamás szemében? Miért és hogyan múlik el, hogyan dolgozhatunk azon, hogy visszatérjen és mi köze a kitartásnak a kíváncsisághoz? A környezeti szekció résztvevői a biológiai sokféleség kölcsönhatásairól beszélgettek a természet, a város és az ember vonatkozásában, illetve az optimális megújuló energiaforrások és a smart klímavédelmi megoldások kiaknázását is érintették. A gazdasági szekcióban az eleven gazdaságok mozgatórugóiról, az innovációs kultúrát megalapozó társadalmi feltételrendszerről, az egyén elevenségének, és a rendszerszintű infrastruktúrák jelentőségéről vitatkoztak a beszélgetőtársak a startup vállalkozásoktól a digitalizált mezőgazdaságig. A társadalmi szekcióbeszélgetésben hangsúlyos szerepet kapott a generációk fogalmának és szerepének átértékelődése, a digitalizáció társadalmi folyamatokat érintő hatása, illetve a kulturális sokszínűség és a vele járó kulturális intelligencia szerepe a ma társadalmában. Az egyén szerepét vizsgáló +1 beszélgetés a szülő és a nevelés nézőpontjából visszatért a gyermeki elevenség gondolatához, valamint szó volt a fogyatékossággal élők segítésén túl az olimpiai bajnokot fűtő motivációról is.

Forrás>>