Egyre több részlet derül ki az év legnagyobb vörösboros kóstolójáról
2019. nov. 05.

Már teljes a kurzusokon kóstolható tételek, valamint a Bordeaux-i terem listája

Sajtóközlemény – Budapest, 2019. november 5.

A legkiválóbb hazai tételek mellett dél-amerikai kurzussal és Bordeaux Superior borokkal is készülnek a Bordói November Nagykóstoló szervezői november 16-án.

Több mint hatvan hazai kiállító mintegy 150 bora várja november 16-án a Corinthia Hotel Budapestben a bordeaux-i szőlőfajták szerelmeseit a Bordói November Nagykóstolón. A sétálókóstoló mellett lesz Csúcsborok terme a stílus legkiválóbb magyar képviselőivel, valamint BDX terem, ahol kiegészítő jeggyel 20 különböző AOC eredetvédett bordeaux-i bor lesz kóstolható korlátlanul.

Ingyenes előadás keretében mutatja be a borait az egyik legkiválóbb villányi borász, Malatinszky Csaba, Bálint László WSET nemzetközi borakadémikus pedig „Amerika és a 6 bordeaux-i kékszőlő fajta találkozása” címen tart mesterkurzust. Utóbbi érdekessége, hogy az előadás keretében kóstolt 8 tengerentúli borból 4 fajtatiszta lesz, kettőnél pedig legalább 85 százalékban dominál egyetlen szőlő. Mindez azért nagy szó, mert a bemutatott fajták a hazájuknak számító Bordeaux-ban eközben csak elvétve mutathatják meg magukat önállóan, szinte mindig cuvée-kben szerepelnek. Az előadáson szó esik arról is, miért házasítják el az őshonos fajtákat Bordeaux-ban, illetve ugyanezek hogy kerültek Dél-Amerikába és csináltak fajtaborként ott karriert?

A 8 órás rendezvényt igényes gasztronómiai kiállítók teszik még színesebbé.