Zsírleszívás

Zsírleszívás

A zsírleszívás az egyik legnépszerűbb plasztikai sebészeti eljárás, de a tévhittel ellentétben, nem helyettesíti a fogyókúrát, sokkal inkább alakformálásra, testtáji korrekcióra ajánlott. Elsősorban az alhas, a derék, a csípő és a comb területein alkalmazzák ezt az eljárást, ahol mozgással kevésbé hatékony a zsírpárnák megszüntetése. A műtét utáni végeredmény tartós, hiszen a leszívás során a zsírsejteket eltüntetik a korrigálandó testrészről, így még nagyobb testsúly növekedés esetén is megmaradnak a kialakított arányok, a kezelt területen már nem alakulhat ki zsírpárna. Túlzásokba azért nem szabad esni a zsírleszívás során, a plasztikai sebészek egy alkalommal három liternél több zsír leszívását nem ajánlják, mert ez egészségkárosodáshoz, szövődményekhez vezethet. Az operáció kockázata és terhelése sokkal inkább a leszívandó testfelület méretével áll összefüggésben, mintsem a leszívott mennyiséggel.


A plasztikai sebészek a hagyományos zsírleszívás alkalmával egy körülbelül egy centiméteres vágást ejtenek a korrigálandó bőrfelületen, melyen keresztül csövet vezetnek a bőr alá. A fellazított zsír egy részétől erős szívóhatás segítségével szabadítják meg a pacienst. A kezelt felület nagyságától függően a beavatkozás történhet helyi érzéstelenítésben vagy altatásban. Az operáció után a vérzés és a bőr letapadásának elkerülése érdekében, valamint a duzzanatok csökkentése miatt több hétig speciális öltözéket, rugalmas testszorítót kell viselni a paciensnek.

A zsírleszívás során a fejlődő technikának köszönhetően új eljárás is bevezetésre került, melyben az ultrahang játssza a főszerepet, megkönnyítve a sebészek számára a beavatkozást. Így az érzékenyebb testterületek - toka, boka, lábszár, térd - korrekciója is a rutinműtétek közé került. Az ultrahang elfolyósítja a magas folyadéktartalmú zsírsejteket, de a bőr, az idegek, az erek és a kötőszövetek nem roncsolódnak. A folyékony zsírt egy apró bemetszésen keresztül elvezetik a bőr alól, majd - csak úgy, mint a hagyományos zsírleszívás után - az átformált testtájékot rugalmas testszorítóval látják el.

Alkalmanként a test több helyén is elvégezhető az ultrahangos zsírleszívás, de itt sem ajánlatos túlzásokba esni. Az eredmény tartóssága az ultrahangos eljárás után is kiemelkedő, mivel a magát a zsírsejtet távolítják el, így a testforma esetleges további hízást követően is megmarad. Az ambulánsan végzett, egy-két óráig tartó beavatkozás után a bőr felszíne egyenletesebb lesz, mint a hagyományos eljárást követően.

A Budapest.com kizárólag a legjobb, minőségi szolgáltatást nyújtó budapesti plasztikai sebészetekkel áll szoros együttműködésben.

Az Ön teljeskörű kiszolgálása érdekében kérjük küldje meg részünkre pontos igényeit, mely alapján mi megküldjük az Önnek legmegfelelőbb ajánlatokat.

Az elérhető szolgáltatásokról, árairól és feltételeiről 24 órán belül megküldjük válaszunkat Önnek.

E-mail: info.mailbox@budapest.com