Mellkisebbítés

Mellkisebbítés

Nem csak a túl kicsi, de a túl nagy mellek is gondot okozhatnak a hölgyeknek. A hatalmas keblek nagymértékben terhelik a gerincet, tartásproblémákhoz 8b49 vezethetnek, de sokszor pszichés zavarokat is okozhatnak viselőiknek. A mellkisebbítés elsősorban olyan nőknek javasolt, akik már túl vannak a szülésen, s több gyermeket nem terveznek, vagy akiknek egészségügyi gondot okoz a telt kebel. Természetesen a beavatkozást el lehet végeztetni egyszerűen csak esztétikai szempontból is. A mellkisebbítő operációval nem csak az emlők térfogatát csökkentik, de alakját is a lehető legideálisabbra formálják a plasztikai sebészek.

A mellkisebbítés előtt nagyon fontos, hogy a paciens pontosan közölje az operációt végző plasztikai sebésszel, mennyivel szeretné csökkenteni kebleinek méretét. Az orvos annak függvényében alakítja ki a műtéti technikát s a vágások helyét, hogy a paciens mennyivel szeretne kisebb melleket. Fontos, hogy egyeztessék, szükséges-e a mellbimbóudvar korrekciója, áthelyezése.

A műtét előtt minden esetben el kell végeztetni a mammográfiai, a labor-, és az EKG- vizsgálatot, de mellkasröntgen felvétel készítése is javasolt. Az altatásban történő operáció során a mirigyállomány egy ék alakú alsó és középső részét távolítják el, míg a megmaradt részt megemelik, keskenyebb, szebb formát alakítanak ki, majd következik a mellfelvarrás. A korszerű mellkisebbítés során nem csak a bőrt szabják át, hanem a mirigyállomány megemelésével s a mellizomhoz rögzítésével kúpos formát alakítanak ki, így sokkal szebb és tartósabb lesz a végeredmény. Az operáció során a bőrből csak a legszükségesebb többletet metszik ki, minél kisebb külső vágást ejtve. A beavatkozásnál a plasztikai sebészek lehetőség szerint nem használnak a kebel alatti ívelt, nagyobb hegekkel járó vágásokat, csak az elkerülhetetlen függőleges metszéseket ejtik meg. A varrás során is egyre fejlettebb technológiát és anyagokat alkalmaznak, a többrétegű használat során a varratokat nem kell kiszedni, ezek maguktól felszívódnak, s biztosítják a minél vékonyabb heget.

Az operációt minden esetben altatásban végzik, a műtét ideje 1,5-2 óra. A beavatkozást követően a paciens egy éjszakát a kórházban tölt, majd otthonában gyógyul tovább. Varratszedésre két hét múlva kerül sor, a speciális melltartó viselése 4-8 hétig javasolt, s közben kerülendő az erős megterheléssel járó fizikai munka.