Egyéb plasztikai beavatkozások

Egyéb plasztikai beavatkozások

Befordult mellbimbók kiemelése

A befelé forduló mellbimbó nem csak esztétikailag okozhat gondot, de ilyen esetekben gyakrabban fordulhat elő gyulladás, s a szoptatás is problémát jelenthet. A mellbimbó befordulása a rövidebb tejtermelő mirigykivezető csövek, illetve az a kollagén rostok rövidsége, valamint a bimbó alatt található kevesebb szövetmennyiség miatt alakulhat ki. A műtét teljes megoldást kínál: a rövid kötőszövetes rostokat és tejmirigykivezető csöveket felszabadítják, s pótolják a hiányzó szövetmennyiséget.

A befordult mellbimbók operációja végezhető helyi érzéstelenítésben és altatásban is. A műtét során a befordulás mértékétől függően átmetszéssel felszabadítják a mirigykivezető csöveket. A tejmirigy csövecskék regenerációja akár három évig is eltarthat, de jobb esetben már néhány hónapon belül is helyreállhat működésük, mely után a szoptatás sem okoz nehézséget.
Az operáció után tíz napig rögzítő kötés kerül a sebre, s a varratszedés is körülbelül tíz nap után történik meg.

Mellek aszimetriájának korrigálása

A hölgyeknél a két mell csak a legritkább esetben egyforma. Ha az eltérés azonban szembetűnő vagy orvosi problémát okoz, a gond műtéti eljárással megoldható. A tökéletes eredmény érdekében nagyon fontos az operáció előtti megfelelő konzultáció, mely során a paciens és az orvos megbeszéli, a lehetséges műtéti technikákat. Ugyanis ez az a beavatkozási fajta, mely során a mellplasztika szinte összes műtéttípusa előfordulhat: lehet nagyobbítani, kisebbíteni, felvarrni, bimbóudvart korrigálni, vagy ezek kombinációit együtt alkalmazni.

Mellbimbóudvar kisebbítés / korrigálás

Nem csak a mellek mérete és formája, de a mellbimbók eltérése is okozhat problémát a hölgyeknél. Műtéti úton azonban ez is korrigálható, s elvégezhető akár egyéb mellplasztikai beavatkozásokkal együtt. A konzultáció során a sebész ismerteti az operáció technikáját, megmutatja, hová esnek majd a hegek. A mellbimbóplasztikát helyi érzéstelenítésben végzik, a rövid műtét körülbelül harminc percet vesz igénybe. A műtét után pár óra elteltével a paciens távozhat a kórházból, de arra vigyáznia kell, hogy a 10-14 nap múlva eltávolításra kerülő varratokat ne érje víz a varratszedésig. A mellbimbó kisebbítő illetve korrekciós műtétek hegei vékony, szemmel szinte alig észrevehető vonallal gyógyulnak.