Mellplasztika

Mellplasztika

A hölgyek nagy része elégedetlen melleivel, ha kicsi, nagyobbat szeretnének, a dúskeblűek viszont inkább kisebbet. Gond forrása lehet a mellforma is, a szebbik nem képviselőinek nem mindegy, hogy alma vagy körte, de a szoptatástól kissé megereszkedett kebleiket is korrigáltatni szeretnék viselőik. Problémát okozhat az alkati vagy egyéb okból bekövetkezett nagy mértékű mellnagyobbodás is, mely komoly hátfájási panaszokkal, tartási rendellenességekkel járhat. A mell bármilyen formájú elváltozása nem csak esztétikai, de nagyfokú pszichés panaszokat is okozhat a hölgyek körében.

Ha a mellplasztika kerül szóba, legtöbbször a mellfelvarrást társítják mellé, pedig ide tartozik a mellkisebbítés és nagyobbítás, formai átalakítások és a mellbimbó plasztikája is. De mitől is változik meg a mell alakja? Legtöbbször a szülés, a szoptatás vagy a nagymértékű fogyás a „bűnös” a mellek alakjának, tapintásának megváltozásáért, megereszkedéséért. Többen esküsznek a melleket körülvevő izmok tornáztatásának jótékony hatására, ám az igazság az, hogy az emlők megereszkedéséért elsősorban a mirigyállomány és a kötőszövetes tartószerkezet elégtelensége a felelős.

A mellplasztikát legtöbbször altatásban végzik, de kisebb mellek műtéti beavatkozásának esetében a narkózist kiválthatja a helyi érzéstelenítés is. A különböző operációk során sor kerülhet a keblek alakjának, méretének és helyzetének átalakítására. Ha a két mell különböző méretű, akkor a teltebbet kisebbíthetik, vagy a kisebbe implantátumot helyezhetnek. Az emlők alak és helyzeti megváltoztatásánál legtöbbször a megnyúlt, feleslegessé vált bőr eltávolításával, úgynevezett mellfelvarrással próbálják visszaállítani az eredeti állapotot. Azokban az esetekben, amikor kisméretű, megereszkedett mell korrekciójára kerül sor, a mellfelvarrást és a nagyobbítást egyszerre végzik el. Kisebb keblek operációja után vertikális és bimbó körüli heggel kell számolnia a paciensnek, míg a dús melleknél a bimbó körüli és a függőleges vágáson kívül az alsó áthajlási redőben is végeznek bemetszést. Az operációk után pár napig dréncsövet helyeznek be, mely segít a felgyülemlett folyadék elvezetésében. A mellplasztikai műtét során elsődleges szempont, hogy a tartósan megmaradó szép forma mellett minél kisebb heg maradjon hátra.

A mellplasztika egyéntől függően kisebb-nagyobb fájdalommal járhat, ám ezek jól csökkenthetők különböző fájdalomcsillapító gyógyszerekkel. A sebészek a műtét végén rugalmas kötéssel fedik a kebleket, ezt a paciensnek több napig kell viselnie. Az operáció napján ágynyugalom ajánlott, melyet másnaptól fokozatos, óvatos mozgás válthat fel, bár hajolgatni, emelgetni e 87ef kkor sem ildomos. A mellplasztikán átesett hölgyek egy-két nap múlva hagyhatják el a kórházat, varratszedésére pedig szűk két hét múlva kerülhet sor. A sebgyógyulás gyorsítása érdekében a hegvonal kezelése ajánlott, de egy esztendőbe is beletelhet, míg a metszések helye fokozatosan elhalványul. A kötés levétele után egy hónapig a megfelelő tartást adó, speciális sportmelltartó viselését, majd további két-három hónapig hagyományos melltartó hordását tanácsolják a plasztikai sebészek. A mellplasztika után több hónapba is elmúlhat, míg a mellek elnyerik új formájukat. Jellemző még a műtét utáni állapotra, hogy a keblek bőre és a bimbó környéke néhány hónapra érzéketlenebbé válhat, s a menstruációs napokon feszülést érzékelhet a paciens. Fontos még megemlíteni, hogy a plasztikázott keblek szülést, szoptatást, jelentős súlyingadozást követően újra megereszkedhetnek, így a változást követően újabb műtéti beavatkozásra kerülhet sor.

A jól sikerült mellkorrekciós műtétek után a hölgyek lelki egyensúlya gyorsan helyreáll, megjelenésük, személyiségük magabiztosságot sugároz, pozitív példát mutatva a hasonló gondokkal küszködő nőtársaiknak, akik még nem szánták rá magukat az operációra.

Kapcsolódó tartalmak:

A Budapest.com kizárólag a legjobb, minőségi szolgáltatást nyújtó budapesti plasztikai sebészetekkel áll szoros együttműködésben.

Az Ön teljeskörű kiszolgálása érdekében kérjük küldje meg részünkre pontos igényeit, mely alapján mi megküldjük az Önnek legmegfelelőbb ajánlatokat.

Az elérhető szolgáltatásokról, árairól és feltételeiről 24 órán belül megküldjük válaszunkat Önnek.

E-mail: info.mailbox@budapest.com