Szeméremszőrzet pótlása

Szeméremszőrzet pótlása

Napjainkban nagy divat az intim testrészek borotválása, különböző piercingekkel, tetoválásokkal való díszítése. A „milyen legyen” kérdése legtöbbször a fazon körül forog, s az intim fodrászok számtalan ötlettel rukkolnak elő a vállalkozó szellemű, új dolgokra fogékony hölgyek, s urak nagy-nagy örömére. A világ egyes tájain azonban éppen a csupasz módi ellenkezője dívik, Dél-Koreában például a legújabb trend a szeméremszőrzet-beültetés, ugyanis a dús bozontot a termékenység jelének tartják az ott élő emberek. Az ázsiai hölgyek komoly összegeket áldoznak arra, hogy a fejbőrükből kimetszett haj az ágyékukon díszelegjen.

A világ nyugati felén - ide sorolandó Magyarország is - vannak azonban olyanok is, akik nem a trend miatt tesznek meg mindent azért, hogy szőrrel borítsák be intim testrészüket. Legtöbbször genetikai, esetleg különböző betegségek utáni gyógyszeres vagy sugárkezelés az oka, hogy nem nő szőr azon a tájékon, de az is lehet, hogy baleset vagy égési sérülés miatt maradt csupasz az intim testrész.

Ilyenkor a hajátültetésnél már jól bevált minimikrograftos technikát alkalmazzák, a fejbőr azon részéből, ahol legerősebbek, a leghosszabb élettartammal rendelkeznek a hajhagymák, picinyke, egy-három hajhagymát tartalmazó szigeteket metszenek ki, majd azokat, szikével vagy lézerrel apró vágásokat ejtve, beültetik a kívánt testterületre. A minimikrograftok átültetését olyan különleges módon végzik, hogy a kinövő fanszőrzet mindenben megfeleljen a befogadóhely kívánalmainak. Az eljárást többször megismételve gyakorlatilag az eredetihez tökéletesen hasonló intim szőrzet érhető el. Az ilyen beavatkozások után a paciens újra visszanyerheti önbizalmát, pszichés problémái megszűnhetnek, s szexuális élete gondmentes lehet, visszakaphatja régi önmagát.