Fenékplasztika

Fenékplasztika

Mindkét nem egyik legfontosabb testrészének tekinti a fenekét, s sokan a hátsót nézik meg először a másikon. Nem mindegy, hogy a popsi formás vagy lapos, petyhüdt vagy feszes. Egy idő után azonban hiába a fenékizmok rendszeres tornáztatása, vagy más alakformáló kezelés, negyven éves életkor felett bizony óhatatlanul veszít formájából, rugalmasságából hátsófertályunk. De a fenék bőre és zsírrétege a gyakori súlyingadozásnak vagy genetikai adottságoknak „köszönhetően” is megereszkedhet. A fenékplasztika segítségével e testrészünk visszanyerheti korábbi feszességét, s a korrekció után formája is kerekebb lesz. Ha jelentős zsírállomány is található a farpofák bőrrétege alatt, akkor zsírleszívással kiegészítve tökéletesítik a végeredményt.

A fenékplasztika az ellenkező irányba is működik, lapos fenék esetén implantátum behelyezésével fokozható a popsi mérete és kereksége. A farpofák közötti árok felső részén kisebb, hosszanti vágást ejtenek, majd a farizmok alá behelyezik az implantátumot, melynek hatására a lapos fenék megfelelően domborúvá válik. A fenékplasztikai eljárás során használt fenék protézisek hasonlóak a mellplasztikánál használt implantátumokhoz, de alakjuk és méretük természetesen különböző.

A fenékplasztikát a többi, komolyabb szépészeti beavatkozáshoz hasonlóan altatásban végzik, időtartama egy-másfél órára tehető. A műtét után felléphet kisebb fájdalom, húzó érzés, de ez folyamatosan csökken. Az operáció után azonnal egy speciális rugalmas szorítóruhát kap a paciens, melyet két hétig kell viselnie. Varratszedésre ennek eltávolítása után kerülhet sor, de a speciális kötés megtartása egy ideig még javasolt. A fizikai megterheléstől egy hónapig kímélnie kell magát a paciensnek, minél több pihenés, fekvés javasolt, de tartózkodnia kell a napozástól és a szoláriumozástól is, mert ezek zavarhatják a sebgyógyulást. Az eredményt tekintve már a műtét után szembetűnő a méretváltozás, de végleges formáját csak hónapokkal később nyeri el a fenék.