Tetoválás eltávolítása

Tetoválás eltávolítása

Fiatalság, bolondság, tartja a mondás. Az ember ifjúkorában sok olyan dolgot tesz, amit később, tapasztalt fejjel megbán. Ezek közé tartozik az akkor jó ötletnek tűnő tetoválások „beszerzése”, melyektől az évek múlásával szeretne viselője megszabadulni, hiszen a bőr már nem olyan fiatal, rugalmas, mint korábban, de az is lehet, hogy egy nevet, vagy egy elrontott ábrát szeretne eltűntetni az egykori bohém.

A tetoválás nem más, mint a bőr alá juttatott festékszemcsék, melyek eltűntetése a falósejtek feladata lenne, de mivel a szemcsék nagyobbak a falósejtektől, így az nem tudja eltávolítani a szervezetből, ezért marad meg a „varrás” életünk végéig.

Ma már azonban a legkorszerűbb lézeres technikákat alkalmazzák a tetoválások eltávolításánál, melyek bármilyen színű, formájú tetoválás hegmentes eltűntetésére képesek. A lézersugár behatol a festékszemcsébe, apró darabokat „leszakítva” abból, melyeket a falósejtek már be tudnak kebelezni. Így a szervezet természetes mechanizmusát kihasználva elvégzi feladatát, anélkül, hogy a bőrt károsítaná. A sugárnyaláb először a bőr felszínesebb rétegei 84ac ből távolítja el a festékanyagot, a beavatkozásnak körülbelül három hét múlva lesz szemmel látható hatása. Ezután a következő, mélyebb rétegeket célozzák meg, s ezután is három hét kivárási idő szükséges. A lézeres kezelést addig ismételgetik, amíg a festék teljesen el nem tűnik a bőr legmélyebb sejtjeiből is. Ennek eléréséhez hat-nyolc kezelés ajánlott, mely függ a bevitt festék mennyiségétől, minőségétől, s hogy a bőr alá milyen mélységben juttatták be azt. Az eljárás természetesen a „tetkó” részleges eltávolítására is alkalmas, így az elrontott ábrák javíthatók.

A lézeres technika segítségével a test bármelyik részéről, akármilyen színű tetoválás hegmentesen, nyomtalanul „radírozható” ki. Nem vitás, a beavatkozás nem teljesen fájdalommentes, ám közel sem okoz akkora traumát a paciensnek, mint maga a tetoválás elkészítése. A „tetkó” eltűntetés nem évszakfüggő, nem számít a napozás, a szoláriumozás, a bőrgyógyász szakorvos által akár nyáron is elvégeztethető a lézeres beavatkozás, mely utókezelést nem igényel.