Botox injekciós kezelés

Botox injekciós kezelés

Az idő nyomot hagy az arcon: a bőr rostjai elvesztik rugalmasságukat, a kötőszövet és a zsírszövet petyhüdté válik, a ráncok, szarkalábak már 40 éves kor előtt is jelentkezhetnek. A mély ráncok az arcbőrhöz tapadó mimikai izmoknak „köszönhetők" mindig ugyanott barázdálják a bőrt, s idővel mély árkokat alakítanak ki az arcon. Legfeltűnőbbek a homlok, a szem és a száj körüli ráncok. Ezek eltüntetésére Botox injeciós kezelést használnak, mely az USA-ban a legelterjedtebb esztétikai beavatkozások közé tartozik, de egyre népszerűbb Magyarországon is. A botulinum toxin nagy dózisban méreg, de kis mennyiségben igen hatásos fegyver a ráncok eltűntetésében.

A Botox injekciós kezelés során egy nagyon vékony tű segítségével a problémás terület mimikai izmaiba a megfelelő mennyiséget fecskendezve minimum hat hónapra blokkolják a ráncokért felelős mimikai izmokat. A plasztikai sebészek a Botox injekciós kezelés során a normál mimikához, a vonzó arckifejezéshez szükséges mimikai izmok működését „megtartják", míg a velük ellentétes, rossz irányba húzó izmok összehúzódását megakadályozzák.

Az eredmény már néhány nappal a kezelés után megmutatkozik, a homlok, az orrnyereg s a szem körüli ráncok varázsütésre kisimulnak, eltűnnek a szarkalábak, megszűnik a „mogorva" tekintet. A száj is mosolygósabbá válik, a lefelé görbülő mozgást gátolja a Botox injekció. Az időben elvégeztetett Botox injekciós kezelés hosszú időre elodázhat egyes plasztikai műtéteket, mint például a homlok-, a szemhéj és az arcplasztikát, valamint a ráncfeltöltéseket.

A beavatkozás ambuláns, nem tart tovább 15-20 percnél, az aprócska tűszúrások okozta fájdalom az eredményhez képest csekély. Arra azonban felhívják a plasztikai sebészek a paciensek figyelmét, hogy a kezelések után nem szabad a szem felé masszírozni a beinjekciózott területet.