Arc ránctalanítás

Arc ránctalanítás

Az arc ránctalanítása történhet lézeres kezeléssel is, mely napjainkban a bőrfiatalítás egyik legkorszerűbb, fájdalommentes, gyors, ambuláns, szépészeti kezelése. A lézeres beavatkozással megvalósítható az arc tartós ránctalanítása, de bőrfrissítésre is használható, a lézer természetes úton tünteti el és építi újra a felszíni hámsejteket. Az eljárás felgyorsítja az elöregedett hámsejtek leválását, de nem károsítja az alsóbb egészséges, fiatal hámréteget. A kezelés után a lézersugár jótékony hatása szembetűnő, az arc sokkal feszesebb, rugalmasabb lesz, feltűnő a megfiatalodott, sima bőrfelszín.

A lézeres kezelésnek két fajtáját alkalmazzák a plasztikai sebészetben, a finom hámlasztás során csak a bőr legfelső rétegét távolítják el, ezért a kezelés többszöri megismétlése javasolt. A mély hámlasztást során azonban nem csak a felső, elöregedett sejtek kerülnek eltávolításra, de a mélyebben lévő sérült sejtsorokat is „lecsiszolja" a lézer, ezzel orvosolhatók az akne hegek vagy a mélyebb ráncok. A lézeres kezelés ismérvei közé tartozik, hogy a beavatkozás során nem változnak meg az arcvonások, nincs nyoma a kezelésnek, hiszen természetes úton fiatalítják meg a bőrfelszínt és szerkezetét.

A plasztikai sebészek úgy tartják, teljes ránctalanítás csak összetett arcránctalanító műtéttel érhető el: ilyenkor a homlok, a szemhéjak, az arc és a nyak bőrterületein egyszerre végzik el a kívánt beavatkozásokat. Nagyobb bőrfelesleg eltávolítása esetén a "face lift" fájdalommentes technikával - helyi érzéstelenítésben vagy altatásban - végzik a műtétet. Az utóbbi esztendőkben tovább finomodtak az arcránctalanító műtétek technikái: létezik olyan új eljárás is, ahol a bőr felszínes rétege mellett a mélyebb izomrétegek korrekciója is megtörténik. Az arcránctalanító műtétek során igazi előretörést jelentett az endoszkópos "face lift" eljárás megjelenése: a kis sebvonalon miniatűr tévékamerán keresztül végzik el a műtétet. Az eljárás lényege, hogy az arc mimikai izmait szinte teljesen leválasztják a csonthártyáról, így előnyösebb helyzetben rögzíthetik a lágyrészeket a koponyacsonthoz. A végeredmény természetesebb és hatásosabb lesz, a hegvonal jól elrejthető, látható nyom nem marad vissza.