Hajbeültetés

Hajbeültetés

A hajátültetés alatt a hajas fejbőr egyik területről a másikra való átültetését értjük, ilyenkor hajhagymákat, hajszálakat tartalmazó aprócska bőrszigetek kerülnek átültetésre. A „mikrograft" módszernek nevezett eljárás során a tarkótájon lévő, hosszabb élettartammal rendelkező hajhagymákat a ritkásabb részekre, a fejes hajbőr elülső területére és a fejtetőre ültetik át, így azok ugyanolyan hosszú élettartammal bírnak, mintha az eredeti helyükön maradtak volna.

A plasztikai sebészek a hajátültetés első lépéseként a tarkótájról vékony csíkot metszenek ki, majd a sebszéleket összevarrják, így a csak egy vékony hegesedés marad, amit a haj később benő, s nem marad látható nyom. A kimetszett bőrcsíkot, mely 500-1500 hajhagymát foglal magában, nagyító alatt apró, 1-4 hagymát tartalmazó bőrdarabkákra szabdalják. A hajbeültetés következő fázisában előkészítik a beültetésre váró területet: szikével vagy lézerrel piciny lyukacskákat alakítanak ki, ezekbe kerülnek a feldarabolt fejbőr részecskék. A fejbőr elülső részére kevesebb, míg a fejtetőn lévő területekre több hajhagymát tartalmazó bőrdarabkát ültetnek, ezeket a vérből kivált fibrin „beragasztja" az előkészített lyukakba, ezért nincs szükség varratokra, a sebgyógyulás során nem lép fel hegesedés. Alkalmanként 500-2000 körüli hajszigetecskét ültethetnek be egyszerre, kialakításuk a természetesség biztosítása miatt elszórt.

A hajbeültetés után a hajszálak növekedésének módja és iránya természetes lesz. Általában a beültetett hajhagymák 80-90 százaléka marad véglegesen a helyén, a tarkótájékról átültetett szálakat a további kopaszodás nem veszélyezteti. A beültetett hajhagymák 2-3 hónap múlva magukhoz térnek, növekedésük - az eredeti helyen nőttel megegyezően - havonta körülbelül 1 centiméter. A kívánt hatás eléréséhez több műtétre is sor kerülhet, ám a két beavatkozás között minimum fél évnek kell eltelnie. A hajátültetés során csak a paciens saját hajállományát lehet felhasználni, más személy hajának beültetésére nem kerülhet sor.

A hajtranszplantáció a hajhagymákat tartalmazó hajszigetecskék és a beültetendő terület nagyságától függően 3-5 órát vehet igénybe, elvégzése ambulánsan, helyi érzéstelenítéssel történik. Nem jár komolyabb fájdalommal, ám a tarkón lévő kimetszés helyén egy ideig enyhe feszülés érezhető, de ez később teljesen megszűnik. A beültetett hajhagymákat egy-két napig turbánkötéssel védik, hajmosásra leghamarabb körülbelül egy hét múlva kerülhet sor, majd az ezt követő két hétben naponkénti, óvatos mosás javasolt. Később a hajat ugyanúgy lehet mosni, festeni és vágni, mint korábban.

A Budapest.com kizárólag a legjobb, minőségi szolgáltatást nyújtó budapesti plasztikai sebészetekkel áll szoros együttműködésben.

Az Ön teljeskörű kiszolgálása érdekében kérjük küldje meg részünkre pontos igényeit, mely alapján mi megküldjük az Önnek legmegfelelőbb ajánlatokat.

Az elérhető szolgáltatásokról, árairól és feltételeiről 24 órán belül megküldjük válaszunkat Önnek.

E-mail: budapest.com@gmail.com