Porcelán héjak

Porcelán héjak

A porcelánhéj a megoldás, amikor már a fogfehérítés sem használ, de ugyanez az eljárás alkalmazható a szabálytalanul nőtt, vagy trauma következtében károsodott fogak esztétikus helyreállítására, akárcsak a feltűnő zománchibák, gyökérkezelés miatti elszíneződés, valamint foghézagok pótlására is.

A porcelánhéjaknak két alapvető formája ismeretes: a direkt és az indirekt héjak, melyekben közös, hogy mindkettő anyaga porcelán. Előbbit speciális tömőanyagokból fogorvos készíti, míg az indirekt porcelánhéjakat a fogtechnikusok alkotják a szakorvos által vett lenyomat alapján.

A porcelánhéjas beavatkozást elsősorban a frontfogaknál végzik, a fogfelszínre vékony porcelánréteget ragasztanak. Természetesen ennél a kezelésnél is, akárcsak a többi, esztétikai fogászati eljárás során, gondos előkészítés, tervezés előzi meg a műveletet. A felszíni zománc lecsiszolása után a lenyomatvétel a következő lépés, majd felragasztásra kerül az ideiglenes porcelánhéj. A kiválasztott szín és forma után kerül helyére a véglegesen rögzített változat, a porcelánhéjat ragasztással, kémiailag kötik a foghoz. A művelet a polírozással fejeződik be.

A hagyományos koronakészítéssel szemben a porcelánhéjas technika előnye, hogy jóval kisebb foganyagveszteséggel jár, hiszen lényegesen kevesebbet kell a fogból lecsiszolni, mert csak az elülső felszín előkészítésére van szükség. A végeredményt tekintve formában és színben is tökéletes helyreállítás érhető el.

Amennyiben Ön bővebb információt szeretne a témával kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot partnereinkkel!

Helvetic Clinics Budapest: "Te különleges vagy... a legjobbat érdemled!"
1065 Budapest, Revay utca 12.
HU +36 1 690 13 04; EN +44 203 129 18 29; DE +41 43 508 27 39, +49 322 21 09 35 28
  Budapest Európa egyik legszebb városa, köszönhetően ezer éves történelemének, kultúrájának és az építészetének, amely túlélte mindkét ...
Kreativ Dental Klinika
1141 Budapest, Vezér út 100
Hu, En: + 36 1 222 01 99, De: 0800 588 588 0
A Kreatív fogklinika páratlan, világszínvonalú szolgáltatást biztosít páciensei számára már több mint egy évtizede. Európa élvonalába tartozik mind ...