Fogfehérítés

Fogfehérítés

A fogfehérítés eredete a távoli múltba, az ókorra nyúlik vissza, amikor is szódával és hamuval próbálták csillogóbbá tenni a fogakat. Ma már persze sokkal modernebb anyagok, eszközök és eljárások állnak rendelkezésre.

A fogfehérítést minden esetben egy alapos tisztítási eljárás előzi meg, mely fogkőeltávolítást és polírozást foglal magában. A lyukas fogak régi töméseit célszerű a fogfehérítő eljárás után behelyezni, így sokkal könnyebb a színegyeztetés.

A hagyományosabb fogfehérítő eljárások lényege, hogy a fogívre körülbelül 30 percig egy hidrogénperoxidos gélt tartalmazó pontos sablont helyeznek fel. Ezután az íny irritációjának elkerülése érdekében egy fogínyvédőt alkalmaznak, majd a felvitt fehérítő gélt plazmaív fénnyel világítják meg, hatékonyabbá téve a fogfehérítést, melynek eredménye 7-14 nap múlva jelentkezik. Az eljárások néha rövid ideig tartó átmeneti fogérzékenységgel járhatnak, más mellékhatás azonban nincs.

A fogfehérítés csúcstechnológiáját az USA-ban is nagyon elismert BriteSmile-eljárás jelenti, amely mindössze egy alkalommal, 3x20 percig tart. A zselében lévő anyagok az oxidáció során reakcióba lépnek a fog elszíneződött molekuláival, így azok elveszítik színező hatásukat, s a fog újra hófehéren csillog. A kezelés után akár kilenc árnyalattal is fehérebb fogakkal azonnal szembesülhet az elégedett paciens. Az eljárás nem túl olcsó, viszont maradandó, hatása akár öt évig is megmarad.

A fogfehérítő kezelések tartósságát jelentős mértékben befolyásolja a paciens életmódja, a dohányzás, a tea, a vörösbor, s bizonyos erős színezőanyagokat tartalmazó élelmiszerek jobban színezik a fogakat, ezért egy-két év után javasolt a szinten tartó kezelés.

Helvetic Clinics Budapest: "Te különleges vagy... a legjobbat érdemled!"
1065 Budapest, Revay utca 12.
HU +36 1 690 13 04; EN +44 203 129 18 29; DE +41 43 508 27 39, +49 322 21 09 35 28
  Budapest Európa egyik legszebb városa, köszönhetően ezer éves történelemének, kultúrájának és az építészetének, amely túlélte mindkét ...
Kreativ Dental Klinika
1141 Budapest, Vezér út 100
Hu, En: + 36 1 222 01 99, De: 0800 588 588 0
A Kreatív fogklinika páratlan, világszínvonalú szolgáltatást biztosít páciensei számára már több mint egy évtizede. Európa élvonalába tartozik mind ...