Széchenyi Gyógyfürdő

Széchenyi Gyógyfürdő

1146 Budapest, Állatkerti körút 11.
minden nap: 6.00-22.00
Tömegközlekedéssel: 72-es trolibusszal és a millenniumi földalatti vasúttal. (A gyógyfürdő a Városligetben található)

A Széchenyi Fürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője. Létét Zsigmondy Vilmos bányamérnöknek köszönheti. Kezdeményezésére sikeres mélyfúrásokat végeztek a Városligetben, ahol később, 1881-ben már "Artézi fürdő" működött, azonban az ideiglenes jellegű fürdő egyre kevésbé felelt meg a kor igényeinek. Így épült fel 1913-ban Czigler Győző tervei alapján a Széchenyi Gyógyfürdő. A fürdő 1927-ben férfi és női népfürdőosztállyal és strandfürdővel bővült. Az 1960-as évek közepén további átalakításokra került sor, társas fürdőruhás termálosztály, valamint nappali kórház (komplex fizioterápiás osztály) létesült.

Az uszoda medencéinek rekonstrukciójára, szűrőforgató-berendezéssel történő ellátására 1999-ben került sor. Az ún. élménymedencében megtalálható a sodrófolyosó, a víz alatti pezsegtetés, a nyakzuhany, az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár és még sok más, eddig kevésbé ismert szolgáltatás.

A főváros legmélyebb és legmelegebb vizű forrása 74-75 Celsius-fokos. Ellátását jelenleg az 1938-ban átadott II. számú, „Szent István” kút, hidegvíz ellátását 6 darab kisebb kút biztosítja.

Vízösszetétel: a fürdő vízellátását az 1938-ban átadott II. számú Szent István-kút biztosítja. Nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos hévíz, melynek fluorid- és metaborsav-tartalma is jelentős.

Az ivókút vize kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, kloridos, szulfátos, alkáliákat és jelentős mennyiségű fluoridot tartalmazó gyógyvíz.

Spórolja meg az utazás fáradalmait és igényeljen transzfer szolgáltatást Széchenyi belépőjéhez, majd élvezze a VIP beléptetés előnyeit!

Árak

Széchenyi Fürdő belépőjegyek>>>
Jegyek
Belépő kabinhasználattal 5 600 HUF
belépő + 20 perces aroma masszázs 11 100 HUF
Extra Spa Gear with hotel pick up16 500 HUF
Az árak /fő értendőek.

Csomagárak

Folklór + fürdőbelépő csomagajánlat>>>
Jegyek Folklór + Széchenyi Fürdő belépőjegy
Felnőtt 16 500 HUF
Az árak /fő értendőek.

Hajózás és vacsora élőzenével + fürdőbelépő csomagajánlat>>>
Jegyek Hajózás és vacsora élőzenével + Széchenyi Fürdő belépőjegy
Felnőtt 19 600 HUF
Az árak /fő értendőek.
A Sziget Fesztivál ideje alatt 07.-13.08. csak a fürdőben lehet jegyet vásárolni.

KATTINTSON IDE az online foglaláshoz