Gellért gyógyfürdő

Gellért gyógyfürdő

1118 Budapest, Kelenhegyi út 4
minden nap: 6:00 - 20:00
Tömegközlekedéssel: 18-as, 19-es, 41-es,  47-es és 49-es villamossal, valamint a 7-es, 7A-s, 86-os, 133E-s és 233E-s  autóbusszal. A Gellért Gyógyfürdő a város központjában, a Duna jobb partján, a Szabadság híd budai hídfőjénél épült.

A Budapestre érkező turisták kedvelt helye. Gyógyforrása már a XIII. században ismert volt. A fürdőkben mindenütt megmaradt az eredeti szecessziós berendezés a művészi mozaikokkal, színes ablakokkal, szobrokkal. A gyógyfürdő területén feltörő "csodahatású" forrásokról már a XV. századból is találunk feljegyzéseket. A későbbiekben a törökök is kedvelték, mivel nagyobb és forróbb vizű volt, mint a korabeli budai fürdők. A XVII. században Sárosfürdőnek nevezték a medencék fenekén leülepedett, a forrásvízzel feltörő finom forrásiszap miatt.

A világszerte ismert és a külföldiek által igen kedvelt, szecessziós stílusban épült Gellért Gyógyfürdő és Szálló 1918-ban nyitotta meg kapuit, majd 1927-ben a hullám strandfürdővel és 1934-ben a pezsgőfürdővel bővült. A napjainkban végzett korszerűsítések során az uszodában levő ülőmedence, a kültéri ülőmedence és a gyermekmedence megújult: korszerű vízszűrő-forgató berendezéssel lettek ellátva. Ma a Gellért Gyógyfürdőben szinte valamennyi gyógyszolgáltatás igénybe vehető. Komplex gyógyfürdőellátást biztosító részleggel (nappali kórház), inhalatóriummal rendelkezik.

Gellért gyógyfürdő vízösszetétele: a Gellérthegy belsejében létesített forrásfoglalások biztosítják a fürdő vízellátását. Nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos-kloridos hévíz, melynek fluoridion-tartalma is jelentős.

Árak

Gellért Fürdő belépőjegyek (HUF)
Jegyek
Felnőtt belépő kabin használattal 5 900
Felnőtt belépő szekrény használattal 5 500
Kabinos belépő+Aroma masszázs 20' 11 400
Az árak /fő értendőek.

Csomagárak

Folklór + fürdőbelépő csomagajánlat
Jegyek Folklór + Gellért fürdő belépőjegy
Felnőtt 16 800 HUF
Diák 10 700 HUF
Az árak /fő értendőek.

Hajózás és vacsora élőzenével + fürdőbelépő csomagajánlat
Jegyek Hajózás és vacsora élőzenével + Gellért fürdő belépőjegy
Felnőtt 19 900 HUF
Diák 15 000 HUF
Az árak /fő értendőek.
A Sziget Fesztivál ideje alatt 07.-13.08. csak a fürdőben lehet jegyet vásárolni.

KATTINTSON IDE az online foglaláshoz