Bethlen Téri Színház

Bethlen Téri Színház

1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.


A Bethlen Téri Színház 2012 januárjától működik befogadó színházként, küldetése, hogy a hazai és alkalomszerűen a nemzetközi kortárs előadóművészetek (elsősorban tánc, színház, bábszínház és képzőművészet) kiemelt budapesti befogadó színházi intézménye legyen. Célja új élettel telíteni a helyet, a kortárs alkotóművészet területein aktív, fiatal művészek bevonásával, műfaji megkötések nélkül.

Programjainak kiemelkedő színvonaláról és változatosságáról négy szervezet gondoskodik: az Apró Színház a gyerekelőadásokat, a FÜGE (Függetlenül Egymással Egyesület) korszerű színház előadásokat, az ESZME (Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete) a legjobb bábelőadásokat hozza, míg a 15 éve az épületben otthonra találó Közép-Európa Táncszínház felel a kortárs táncprogramokért, saját előadásain kívül a terület legkiemelkedőbb előadásait és alkotóit hozva az épületbe.

A Bethlen Téri Színház exkluzív hallgatói klubot működtet Bunker Klub néven. A keddi, kétnyelvű klubestek a világ számos országából érkező, a művészetekre nyitott fiataloknak kínálnak kulturált találkozási színteret előadásokkal, filmvetítésekkel, egyedi produkciók megtekintésével, akusztikus koncertekkel. A tagsági kártyát vásárló fiatalok (5000 Ft/év) kedvezményben részesülnek az előadások jegyáraiból és a kávézó áraiból.

Mindemellett a színház több mint tíz éve működteti Bethlen Galériát, amely előadó-művészeti témájú fotóanyagok kiállítását tűzte ki céljául, havi rendszerességgel nyílnak új kiállítások a színházi idényben. Küldetésének érzi a hazai tánc- és színházi fotográfia tehetséges képviselőinek felkarolását.