X6 GALLERY

X6 GALLERY

1051 Budapest, Október 6. Utca 21.
061-301-0833
Hétfő -Vasárnap 10:00 - 18:00
info@x6gallery.com

Az X6 GALLERY a LUMAS partner galériájaként, 160 elismert, illetve fiatal fotóművész munkáját képviseli. Nemzetközi és magyar alkotóktól kínál limitált illetve nyitott példányszámban kiadott fotósorozatokat.

A műgyűjtők által alapított LUMAS 160 neves, befutott művész és pályája elején tartó tehetség munkáiból építette ki nemzetközi portfólióját, mely több mint 1400 eredeti, 75-100-150 pédányszámban limitált, az alkotó aláírásával ellátott fotográfiából áll, és folyamatosan bővül. A magas példányszámú szériák elérhető árakat biztosítanak egy szélesebb közönség számára is.
A művészekkel való folyamatos és szoros együttműködésnek, a kurátori csapatnak és a kiváló partnereknek köszönhetően a LUMAS mára világszinten egyedi pozíciót ért el a műtárgypiacon. Az első galéria 2004-ben nyílt, és napjainkra 20 kiállítótér mutatja be a LUMAS portfólió alkotásait, többek között Berlinben, Zürichben, Párizsban, New Yorkban, Bécsben és Londonban. A budapesti X6 GALLERY, a portfólió egyetlen magyarországi hivatalos képviselője.
Nobuyoshi Araki, David Armstrong, José Manuel Ballester, Jane Bown,  Michel Comte, Andreas Feininger, Nan Goldin, Werner Herzog, Robert Lebeck, Alex Maclean, Man Ray, Farin Urlaub, Major Ákos és sok más, nemzetközi és hazai művész.

DIGITÁLIS FOTOGRÁFIA – VILÁGSZÍNVONALÚ MINŐSÉGBEN

A lambda color- és pigment printek a WhiteWall laboratóriumban készülnek Fujicolor Crystal Archive vagy Hahnemühle fotó papírra. Az alkotások egy része prémium minőségű, a megrendelő igényeire szabott keretet kap, vagy alumínium lemezre kasírozzák, amire végül matt fólia vagy akrilüveg kerül.
LUMABOND - Ennél az eljárásnál a fotó egy azonos méretű alumínium lemezre kerül rá (“Dibond”). Erre visznek fel egy UV védőréteget, ami megvédi a fotót bármiféle sérüléstôl.
LUMASEC- Ebben az esetben is aluminium lemezre kasírozzák a printet, majd egy akrilüveg kerül rá. Az üvegnek a rendkívül dekoratív hatása mellett, védő funkciója is van.

X6 PORTFÓLIÓ

A galéria saját kezdeményezése, melynek legfontosabb küldetése a kortárs magyar fotográfia népszerűsítése műfajtól függetlenül. A LUMAS-hoz hasonlóan nyitott- és limitált szériás sorozatokból álló, folyamatosan bővülő anyag a hazai alkotók munkáit világszínvonalú minőségben kínálja.