Eutonia

Relaxáció, lazítás

Eutonia

Eutonia

Definíció
Az eutonia jóleső feszültséget jelent (görögül eu: jó, igaz, harmónikus; tonos: feszültség). Nem klasszikus értelemben vett lazítási módszer, inkább egy pedagógiai koncepció az izommozgás/tónus tudatosítására és szabályozására.

A módszert Gerda Alexander (1908-1994) német tanár fejlesztette ki, aki reumás lázban szenvedett, és az ezzel járó fájdalmak és kényszerpihenés indították arra, hogy teste izmai működését figyelje, kidolgozza a kíméletes és gazdaságos (izom)mozgást, és kifejlessze az eutonia módszereit.

Az eutonia alapja saját testünk tudatos megfigyelése nyugalomban és mozgásban.
A test felfedezése egyéni ritmusban történik, szuggerálás illetve önszuggesztió, teljesítménykényszer és értékelés nélkül. Az eljárás során fokozatosan kialakul az egyes szervekkel kapcsolatos tudatosság, így megismerhető a bőr, a test belseje (izomzat, szervek), a csontok a testbeli áramlások és szállító mechanizmusok, az aktív és passzív mozgások. Ez ellazulást és egy differenciált testtudatot vált ki.

Az eutonia alkalmazási területei a következők:

  • mozgásszervi megbetegedések
  • stressz
  • krónikus fájdalom
  • pszichoszomatikus és vegetatív zavarok
  • bőrbetegségek
  • érzékelési és mozgászavarok

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email