Zen Shiatsu

Keleti gyógymódok

Zen Shiatsu

Zen Shiatsu

A shiatsu-t (lásd Shiatsu) továbbfejlesztő módszer kitalálója Shizuto Masunaga (1925-1981) pszichológus, aki – miután shiatsu tanulmányokat folytatott Japánban - nem a Namikoshi által kijelölt út folytatása mellett döntött. Értelmezésében a shiatsu az ősi japán alapokon nyugszik, de nagyon lényeges a diagnózis=kezelés, kezelés=diagnózis tétel. Folyamatos diagnosztizálással, állandó figyelemmel, kommunikációval tette személyessé a shiatsu kezeléseket.

A kezelések közben szerzett tapasztalatait és nem kevésbé rendkívüli érzékenységét, pszichológiai irányultságát felhasználva Masunaga felfedezett egy kiegészítő meridián rendszert, melyet főként a mentális vagy lelki problémák kezelésére lehet eredményesen alkalmazni, önállóan, vagy a klasszikus meridián rendszer kiegészítéseként. Létrehozott egy, a meridiánok nyújtására, stimulálására használatos gyakorlatsort (és annak kiegészítő gyakorlatait), ezek az ún. Masunaga-féle meridián nyújtások, amelyek Mako-Ho gyakorlatok néven is ismertek.


Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email