Akupunktúra

Keleti gyógymódok

Akupunktúra

Akupunktúra

Definíció
A kifejezés az acus: hegy, tű vagy pont; punctum: szúrás, pontozás szavakból származik, és tűszúrásos gyógymódot jelent.

Eredete
Az akupunktúra egy ősi kínai gyógymód, a hagyományos kínai orvoslás egyik ága, amelyet kiegészítő kezeléseként alkalmaznak.

Alkalmazás
Az akupunktúrás kezelés lényege, hogy a test meghatározott pontjaiba speciálisan erre a célra gyártott miniatűr tűket szúr a kezelőorvos, és különböző mozdulatokkal mozgásba hozza azokat. A tű önmagában merül a testbe, semmiféle gyógyszert vagy vegyi anyagot nem tartalmaz. A kezelt pontok egy összefüggő csatornahálózaton, az ún. meridián rendszeren helyezkednek el, és nyomásérzékenyek. A stimulációval energia-átrendeződés érhető el, amellyel a szervek alul-, illetve túlműködése szabályozható. A módszer alkalmas betegségek gyógyítására, fájdalom enyhítésére, és egyes betegségek megelőzésére is.

 


Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email