Illó- (éterikus) olajok

Gyógynövények és egyéb gyógyhatású készítmények

Illó- (éterikus) olajok

Illó- (éterikus) olajok

Definíció
Az éter fogalma a görög filozófiából származik, és azt az ősanyagot jelöli, amiből az anyag keletkezett, és keletkezik. Az éter a kémiában egy illékony, altató (kábító) hatású folyadék. Az összes illóolajnak természetes, növényi eredetű alkotórészei azok az illékony, gyógyhatású anyagok, amelyek elpárologva fejtik ki hatásukat.

Alkalmazás
Az illóolajokban található hatóanyagok a légzőszerveken, illetőleg a bőrön keresztül jutnak a szervezetbe. Olyan kicsi alkotórészekből állnak, hogy a bőrön keresztül könnyen felszívódnak. A megfelelő higítás 10ml növényi olajban (pl. napraforgó-, szezám-, mandula-, mogyoró- vagy oliva olaj) 5-6 csepp illóolaj. Ez a keverék ideális masszás olaj is egyben. Megfázás esetén a mellkas bedörzsöléséhez az illóolajat vazelinnal is keverhetjük.


Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email