Alexander-technika

Gyógykezelések - Gyógyászati kezelések

Alexander-technika

Alexander-technika

Definíció
Az Alexander-technika egy kikapcsolódási és gondolkodási modell, egy olyan pszichofizikai módszer, amely a hibás, diszfunkcionális testtartási szokások és mozgásminták tudatosításával, a testhasználat korrigálásával új, optimális mozgásminta kialakulását eredményezi.

Eredete
A technika kidolgozása az ausztrál Frederick M. Alexander (1869-1955) nevéhez fűződik.

Módszer
Egyszerű, gyakorlati módszer, amely segít visszaállítani a mozgás szabadságát és csökkenteni a felesleges feszültségeket a testben.

A nem megfelelő testhasználat során kialakult, helytelenül rögzült mozdulataink közismerten sok problémát okozhatnak: pl. túlzott izomfeszültséget, kimerültséget, helytelen izomkoordinációt, rossz testtartást és különféle mozgásszervi fájdalmakat, s maga a fájdalom is létrehozhat különböző kényszertartásokat. Egyes mozdulataink, reakcióink idővel automatikusak lesznek, és megszokott testérzetekké válnak. Így alakul ki a diszfunkcionális testhasználat: megbomlik a fej, a nyak, és a gerinc természetes kapcsolata, amely alapvetően befolyásolja a mozgáskoordinációt, egyensúlyt, az izmok megfelelő tonizálását, az ízületek szabad mozgását. A problémát az okozza, hogy általában nem vagyunk tudatában a hibás testhasználatnak, s ezért nem is korrigáljuk azt.

Az Alexander-módszerrel felismerhetők és kioldhatók a felesleges feszültségek, a kényszer-tartások, miközben általa a tanítvány idővel egyedül is képes lesz teste megújult és tudatos használatára.


Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email