Fény- (foto) terápia

Fény és hangterápiák

Fény- (foto) terápia

Fény- (foto) terápia

Fénnyel, annak meghatározott tartományban található sugaraival való gyógyítás. A fény elektromágneses sugárzás, és számos kedvező biológiai tulajdonsága ismert. A fototerápiában általában szelektív komponensű fénysugarakat használnak, melyek az infravörös, a látható, illetve az ultraibolya tartományban helyezkednek el, és az alábbi panaszok enyhítésére, gyógyítására alkalmasak:

infravörös sugárzás: a felszabaduló hő hatására a keringés fokozódik, a fájdalom, a duzzanat csökken, a sebgyógyulás fokozódik.
ultraibolya sugárzás: biológiai hatása függ az alkalmazott hullámhossztól; bőrpírt, pigmentációt okozó, D-vitamint képző, csíraölő, sebgyógyulást fokozó hatása ismert, de a túlzott használatának karcinogén hatása is igazolt.
átható fénysugárzás: (Evolite, Bioptron) általában monokromatikus, polarizált fényű lámpák. Ízületi fájdalmak enyhítésére, heglazításra, felfekvések, lábszárfekélyek hámosítására, vérömlenyek, bevérzések felszívódásának gyorsítására használják.
soft (lágy) laser: segítségével kisebb területre lehet nagyobb energiát összpontosítani. Serkenti a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású.


Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email