Szájöblítés olajjal

Egészséges életmód

Szájöblítés olajjal

Definíció
Az olajjal történő szájöblögetés ayurvedikus eredetű, ahol az olaj alkalmazása a tisztítási folyamatoknak fontos része.

Minden reggel, fogmosás előtt, beveszünk a szánkba egy evőkanál világos étolajat (pl. napraforgó- vagy szezámolajat) és kb. tíz percig hagyjuk az olajat a szájüregben ide-oda folyni, amíg az fehéres színű nem lesz. Az olajat közben a fogak között is meg kell próbálni átnyomni. Ezután ki kell köpni az olajat. A száj- és fogápolás mellett többek között fejfájás vagy fogfájás esetén is alkalmazható ez a módszer.

Az olajjal történő öblögetés jótékony hatásait illetően tudományos eredmények nem állnak rendelkezésre. Mindenesetre nem árthat, ha kipróbáljuk az olajjal való öblögetést, mivel a növényi olajok a táplálkozás természetes alkotórészei közé tartoznak. Sokan megesküsznek a módszer pozitív hatására.

Az olajjal történő öblögetés a fogmosással összekapcsolva bizonyíthatóan (laborvizsgálatok) csökkenti a kórokozókat a szájüregben. Többek között ezzel magyarázható az is, hogy azok, akik rendszeresen öblögetnek olajjal, kevésbé hajlamosak a megfázásos és egyéb megbetegedésekre, illetve ez lehet a magyarázata annak is, hogy ezeknek az embereknek egészségesebb az ínyük és kevesebb a lepedék a fogaikon.


Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email