Ybl szakrális épületei

Részletes információkat talál Budapestről: szállás, utazás, város kalauz, szórakozás, kikapcsolódás, üzlet és tanulás.

Ybl szakrális épületei

Ybl szakrális épületei
1051, Budapest Szent István tér 1. Szent István Bazilika
2014. augusztus 23. - 2014. szeptember 28.
2014-08-23 2014-09-28

Megnyílt az Ybl Bicentenárium II. félévi nyitóprogramja, az Ybl Egyesület rendezte Ybl Szakrális épületei c. kiállítás a Bazilika Lovagtermében.

Dávid Katalin művészettörténész professzorasszony a megnyitóbeszédében felidézte Ybl egyedülálló munkásságát, az építészet fontosságáról azt mondta:

"Az építészet történet egyik legnagyobbja Nicolaus Fessner azt mondta, hogy az épületben benne van az egész képzőművészet, az építészet története elsősorban a térformáló ember története.

Minden vizuális művészet közül az építészet a legátfogóbb. Ezért azután soha nem csodálkoztam azon, hogy ha egy új stílus korszak, egy új művelődéstörténeti korszak indul, mindig az építész az aki leüti az első hangot. Aki intonálja a jövőt és elindítja minden vizuális művészetből az alkotó erőt."

"...Ybl Miklós azért áll a Magyar építészet fókuszában, mert olyan időszakban kap szerepet művelődéstörténetünkben, amikor a modern polgári Magyarország megjeleníti életteréhez a milliőt.

Tulajdonképpen nem tett mást, ha egy mondatban össze akarom foglalni: Azt tette, ami a kötelessége. Otthont teremtett, otthont kapott benne az ember, a család, a közélet, a művészet. A társadalmat fogadták magába ezek az épületek és adtak életteret a közösségnek, egyénnek, hétköznapoknak és ünnepeknek, mert környezetet teremtett ezek számára. És mindezek szellemi koronája amit ez a kiállítás hivatott reprezentálni, Ybl szakrális művészete a mindenhatónak földi otthont teremtő alkotásai..."

Program helyszíne

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email